Pet üreticilerinin pandemide üretimi arttı!

Pet sektörü son trendleriyle Pet İzmir’de görücüye çıktı. EvcilDer, yerli pet sektörünün pandemi döneminde devrim niteliğinde üretim yaptığını açıkladı.

5. Uluslararası Pet İzmir 2021 Fuarı yerli pet sektörünün geldiği son noktayı gözler önüne serdi. Fuar katılımcısı 150 firma 500’den fazla markası ile birbirinden özel standlarında sergilediği ürün ve hizmetleriyle ziyaretçilerden büyük övgü aldı.

YERLİ VAR İSE YABANCIYA NE İHTİYAÇ VAR

Fuar ziyaretçisi Sevinç Başar, “İzmir’deki Pet fuarını ziyaret etmek beni son derece mutlu etti. Vitrinlerdeki ürünlerin büyük bölümü yerli üretim. Pandemi döneminde ithal birçok ürünü piyasada bulamadık. Yerli üreticiler için salgın sınav gibi oldu. Sınavı başarıyla geçtiler. Şimdi pandemi öncesi ithal kullandığımız çok sayıda ürünün çok daha iyisini yerli üretim ürünleriyle çözüyoruz” dedi.

Fuar ziyaretçisi Cengiz Dinler, “Pandemi öncesi belkide bizde ithal ürün hayranlığı vardı. Pandemiyle bunları bulamaz, bulsak da çok daha pahalıya almak durumunda kalmıştık. Salgın ile yerli üreticiye bir şans verdik. Bu şansı iyi değerlendirdiler. Arkadaşlarımızla kararımız yerli var ise yabancıya ne ihtiyaç var” şeklinde konuştu.

BİZİM ÜLKEMİZ KAZANSIN

Mama kabı üretimine yeni bir soluk getirdiklerini belirten Deniz Kılıçaslan, “Biz mermercilikte uzman bir firmayız. Yaptığımız Ar-Ge çalışmalarında mama kabında yaşanan sorunlara çare üretebileceğimizi gördük. Steril, konulduğu ürünü koruyan, devrilmeyen tamamen mermerit mama kapları ürettik. Evcil hayvanların anatomisini uygun ölçülerde, farklı renk ve şekil seçenekleriyle Türkiye ve dünyada bunu yapan tek firmayız. Fuarda büyük ilgi gördük” dedi.

Pet mobilya üretiminde kadının gücünü hissettirdiklerine dikkat çeken Yasemin Altuntaş, “Evcil hayvanların içinde veya üzerinde rahat edebileceği pet mobilyalar üretiyoruz. Yeni bir firmayız. İzmir Karabağlar’da 8 kadın emekçi ile üretim yapıyoruz. Doğal ürünler kullanıyoruz, tamamen el işçiliğiyle kedi ve köpek yuva ve yataklarını imal ediyoruz. hızlı gönderim ve kapıda ödeme seçenekleri sunuyoruz. Hedefimiz evcil can dostlarımızı ve onları seven dostlarımızı daha mutlu etmek” şeklinde konuştu.

Akvaryumcu Türkan Cansu Şentürk, “Pandemi döneminde ithal akvaryum balıkları yerine ülkemizde akvaryum balıklarının başarılı bir şekilde üretilebildiğini gördük. Ama gerek su gerekse elektrik fiyatlarının yüksekliği maliyetleri arttırıyor. İthalata geriye dönülmemesi, istihdam yaratılması için akvaryum balık üreticilerine elektrik ve su fiyatlarında bir ayrıcalık sağlanırsa ülkemiz için daha iyi olur. Hatta dünyanın akvaryum balık ihtiyacını karşılar ihracata yöneliriz. Streslerini azaltmak için pandemi döneminde vatandaşlarımız akvaryuma yöneldi. Camdaki tedarik sıkıntısı çözülür ise seviniriz” dedi.

TABLOYU TERSİNE DÖNDÜRDÜK

Pandeminin Türkiye’deki yerli ile ithal dengesini değiştirdiğine dikkat çeken Evcil Der Evcil Hayvancılık İş Adamları Derneği Başkanı Misak Kehyeoğlu, “Salgın ile vatandaşlarımız evlerine çekildi. Evcil hayvana talep arttı. Evcil hayvan ürünlerine olan ihtiyaç katlanarak büyüdü. Yerli üreticilerimiz yaptıkları Ar-Ge çalışmalarının da desteği ile imalatta büyük bir ivme yakaladı. Pandemi öncesi ülkemizdeki pet ürünlerinin büyük bölümü ithalata dayalıydı. Şimdi tablo tersine döndü piyasadaki ürünlerin büyük bölümü yerli ürünlerden oluşuyor. Sektörümüz verdiği salgın sınavını başarıyla geçti. Türkiye’de gelişmekte olan evcil hayvan ürünleri ve mağazacılık sektörünün büyüdükçe artan sorunları yoğun bir şekilde hissedilmeye başlandı. Bu sorunların aşılması için biz çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri