Özellikle de ihtiyaçlarınız doğrultusunda. Biz de projeksiyon seçerken dikkat edilmesi gerekenleri Canon Eurasia Kanal Geliştirme Yöneticisi Tüketici Ürün Grubu'ndan sorumlu Meyir Petilon'a sorduk.
Birçok kişinin evine satın alırken ikilemde kaldığı şeylerden biri şu, "Eve bir TV mi yoksa projeksiyon mu alayım?" Biliyorum ikisi arasında çok fazla gidip geliyorsunuz. İkisini de -cüzdanınız buna uygunsa- satın almak isteyebilirsiniz. TV'ler ülkemizdeki evlerin çoğunda bulunsa da projeksiyon alırken kafanızda bazı soru işaretleri belirebilir; Kullanışlı mı?, Ampülünü ne kadar sürede bir değiştirmeliyim?, Bana kaç yıl dayanır? gibi.
Yukarıdaki bu ve bunun gibi soruların cevapları kullanıcıya bağlı değişse de sizi tatmin edecek ortalama cevapları konunun uzmanından aldık. Projeksiyon ile ilgili bazı merak edilenleri Canon Eurasia Kanal Geliştirme Yöneticisi Tüketici Ürün Grubu'ndan sorumlu Meyir Petilon'a sorduk.
Canon’un hangi ortamlar için projeksiyon çözümleri vardır? Ofislere yönelik projeksiyon çözümleri nelerdir?
Canon’un projeksiyon ürün ailesi LV, LX ve XEED Serisi birçok sektörün ihtiyacına yanıt vermektedir. Bunlar özellikle eğitim, perakende showroomlar, ofis ortamları, otellerin toplantı salonları, sağlık kurumları, müzeler, simülasyon çözümleridir.
Ofis ortamlarında kullanılabilecek çeşitli ürün gamımız mevcuttur. Buradaki son kullanıcı talepleri doğrultusunda uygun ürünü tespit edip, kullanıma sunuyoruz.
Birkaç örnek vermek gerekir ise aydınlık ortamlarda kullanılabilecek yüksek performanslı 5000 lümen üstü cihazlar önermekteyiz. Bu sayede aydınlık ortamlarda seçilebilir görüntüler elde edilebilmektedir.
Bir diğer örnek ise bazı son kullanıcılar sessiz performans gösteren yüksek çözünürlük ve parlaklık veren cihazlara ihtiyaç duymaktadırlar. Bizde Canon olarak pazarda bu segmentte en sessiz çalışma performansını sergileyen XEED serisi cihazlarımızla bu talebe kolayca yanıt verebilmekteyiz.
Akıllı projeksiyon sistemleri yükselen bir trend mi?
Evet, kesinlikle akıllı projeksiyon sistemleri yükselen bir trend. Her geçen yıl içinde projeksiyon cihazlarımıza daha yetkin özellikler eklemekteyiz. Bahsetmek gerekir ise bunlardan biri birkaç projeksiyon cihazının görüntülerinin ilave bir yazılım ve donanım gerektirmeden birleştirebiliyor olmasıdır. Bir diğeri ise kolay kullanılabilen bir uygulama sayesinde projeksiyon cihazınızın kolaylıkla ayarlarını uzaktan yapabilirsiniz.
Bu sayede birden fazla projeksiyon cihazı kullanılan uygulamalarda sistemin aktif hale getirilmesi daha hızlı ve kolay halde yapılabilecektir. Bu size son kullanıcı olarak zaman kazanmanızı sağlamaktadır. Geleneksel projeksiyon cihazı uygulamalarında her bir cihazı ayrı ayrı her seferinde ayarlamanız gerekirken şimdi bu uygulama ile tek bir cihazın ayarını uygulamada kullanılan diğer projeksiyon cihazlarına da hızlı da aktarılabilmektedir.
İyi projeksiyon iş kalitesinde fark yaratır mı?
Kesinlikle arttırır. Profesyonel iyi performans sağlayan bir projeksiyon cihazından almış olduğunuz verim ile giriş seviyesi bir cihazdan almış olduğunuz verim birbirinden farklı olacaktır. Buna en belirgin örneği vermek gerekir ise, bir kurumun önemli bir sunumunda bir excel dosyasının en ufak hücresinde yazılan veriyi veya hazırlanan detaylı bir grafiği görüntüleme yapılan alanda belirgin bir şekilde rahatlıkla okuyabilmek için Canon’un XEED serisi profesyonel projeksiyon cihazı ihtiyaca en iyi şekilde karşılık vermektedir. Ayrıca bu ürün grubu sayesinde herhangi bir işlem gerektirmeden bilgisayarınızdan birebir görüntüyü elde edebiliyorsunuz. Bu ürün segmentinde en belirgin olan diğer özelliklerde renk doygunluğunun ve doğru renk aktarımı hassasiyetinde uygulamalarda en üst performansı sergilemesini sağlamaktadır. Bu segment ürün grubunda uygulama performansı anlamında pazarda üst seviyedeyiz.
Projeksiyon cihazı almadan önce nelere dikkat edilmelidir?
Öncelikle projeksiyon cihazının kullanım alanının belirlenmesi önemlidir. Diğer dikkat edilmesi gereken konular Projeksiyon cihazlarının çözünürlüğü, parlaklık değeri, renk doygunluk ve keskinlik performansıdır.
Lazer projektörler, 4K projektörler ve Full HD projektörler arasındaki farklar nelerdir, nerelerde kullanılabilir?
Öncelikle Lazer projeksiyon cihazları için bir ışık kaynağı çeşididir. Lazer ışık kaynağının cihazın çözünürlüğü ve parlaklığı ile bir bağlantısı bulunmamaktadır. Burada sizlere 4K ve full HD çözünürlükteki projeksiyon cihazlarının farklılıklarını kısaca bahsedebilirim. 4K çözünürlük günümüzde en popüler çözünürlüktür. 4096x2160 çözünürlük yaklaşık 8.8 milyon piksel içerir. Canon bir Optik üreticisi olması avantajından dolayı bizim 4K projektörlerimizin çözünürlüğü 4096x2400 olup yaklaşık 9.8 milyon piksel üretebildiği anlamına gelmektedir. Bu bizi rakiplerimizden görüntü kalitesi olarak bir adım daha öne taşımaktadır. Full-HD çözünürlük dediğimiz zaman 1980x1080 çözünürlük yaklaşık 2 milyon piksel anlamına gelir. Burada piksel adetlerini karşılaştırdığımız vakit doğal 4K çözünürlük, Full-HD çözünürlüğe oranla ortalama 4.5 kat daha fazla piksel üretebilmektedir. Böylece yansıtılan görüntüde daha fazla detay ve netlik elde edilebilmektedir.
Kısa mesafeli ve taşınabilir projektörler nerelerde kullanılabilir?
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki standart mercekli projeksiyon cihazı yakın mesafeye kurulduğunda aktaracağı görüntü uzak mesafeden daha küçük olacaktır. Fakat Canon’unXEED ve LV Serisi ürün gamında yer alan kısa mesafe atımlı özel mercekli projeksiyon cihazları ile kısa mesafeden büyük görüntü elde edilebilmektedir. Aslında üzerindeki özel mercek sayesinde standart mercekli projeksiyon cihazlarından elde edilen görüntüden herhangi bir kayıp olmadan kısa mesafede aynı performansta görüntü elde edebilmektedir.
Sürekli olarak hareket halinde olan ve sabit bir alan kullanmayı tercih etmeyen son kullanıcılar için Canon’un LV serisi taşınabilir projeksiyonlarını tavsiye etmekteyiz. Kullanılan alanlara örnek vermek gerekirse;sahada mobil halde gezen ekiplere, ev ofis çalışanlarına, küçük ölçekli firmalar içinde ortak çalışma alanlarında ve bunun gibi benzeri kullanım alanları için oldukça uygun bir ürün serisidir.
ISE fuarına kaçıncı katılışınız? Fuarda hangi projektörleri tanıttınız?
Canon olarak 10 yıla aşkın süredir ISE fuarına katılım göstermekteyiz. Renk doygunluğu, keskinliği hassasiyeti, çözünürlük ve parlaklık değerleri bir projeksiyon cihazının iyi performans göstermesi gereken olmazsa olmaz değerleridir. Canon olarak bu özelliklerde her zaman hassas olup son kullanıcılara en iyi seviyede performans sağlamaktayız. ISE fuarında bu özelliklerimiz yanında son kullanıcıya daha fazla hizmet ve kulanım kolaylığı sağlayabilecek geliştirilmiş özelliklere sahip daha akıllı projeksiyon cihazlarını tanıttık. WI-FI üzerinden çalışan bir uygulama sayesinde hem son kullanıcı hem de kurulumu gerçekleştiren kişilere fayda sağlanmaktadır. Son kullanıcılar bu uygulama sayesinde projeksiyon cihazından uyarı alabilmektedir. Kurulum yapan kişilerde cihazın ayarlarını uzaktan kolay ve hızlı bir şekilde ayarlarını yapabilmektedirler. Buna benzer daha birçok gelişmiş özelliklere sahip yeni tasarımlı XEED serisi ürünlerimiz tanıtılmıştır. Model isimlerine değinmek gerekirse; WUX7500 / WUX6700/WUX5800/ XEED WUX7000Z / 6600Z /5800Z model projeksiyon cihazlarıdır.
ISE fuarının projektör dünyası için önemi nedir?
ISE fuarı uluslararası bir fuar olup, açılımı IntegratedSystemsEurope’tur. Bu fuarda görüntü ve ses sistemlerinde son teknolojiler tanıtılmaktadır. Senede bir kere yapılan bu büyük organizasyona bütün değerli markalar en son teknolojilerini burada görücüye çıkartırlar. Bu teknolojik gelişmelerin takipçisi olarak, pazarda farklı çözümleri yeni teknolojileri son kullanıcılar ile buluşturmayı hedeflemekteyiz.
Kaynak: Milliyet