Ramazan ayında beslenme alışkanlıkları değişir ve öğün sayısı azaltılır; genellikle 15-16 saat süren bir açlık periyodu uygulanır. Bu dönemde dengeli ve sağlıklı beslenmek son derece önemlidir, çünkü normal beslenme düzeninde eksik kalan öğünler diğer öğünlerle telafi edilebilir; ancak Ramazan ayında öğün sayısı sınırlıdır ve eksik beslenme yalnızca dengeli bir ana öğün ile telafi edilebilir.
RAMAZAN AYINDA SAĞLIKLI BESLENMEK İÇİN ALTIN TAVSİYELER
Sahura kalkmayı alışkanlık haline getirip açlık süresini kısaltmak,
Aşırı yağlı ve tuzlu yemeklerden uzak durmak,
Açken spor yaparak vücuttaki yağ oranını azaltmak,
İftar ve sahur arasında yeterli su tüketmek,
Ter ile kaybedilen elektroliti sıvı ile yerine koymak,
Oruç açılırken öğünle birlikte bol su önerilmemektedir. Önce su içmeli sonra yemeğe geçip bittikten 30 dakika sonra bol su içilmelidir
İFTAR MENÜSÜ ÖRNEĞİ
Hurma, su ve çorba ile oruç açma,
15 dakika ara verilmeli
Yeşil mercimek veya 4-5 adet fırın köfte
4 yemek kaşığı yoğurt
Salata
1 dilim ekmek
ARA ÖĞÜN ÖRNEĞİ
1-2 porsiyon meyve
1 avuç kuru yemiş
1 bardak yeşil çay
SAHUR ÖRNEĞİ
2 yumurta ve 2 yemek kaşığı lor peyniri ile yapılmış sebzeli omlet
2 adet ceviz
2 kuru kayısı
2 dilim ekmek
Bol yeşillik