Ramazan'da su tüketimi nasıl olmalı?

Diyetisyen Sena Pekşen, uzun süreli açlık nedeniyle vücudun Ramazan ayında en çok suyun yokluğunu hissettiğini söyledi.

Diyetisyen Sena Pekşen, Ramazan’da susuzluğu önlemenin yolları hakkında bilgilendirmede bulundu. Suyun aralıklı içilmesinin önemine vurgu yapan Dyt. Sena Pekşen, “Orucunuzu açtıktan hemen sonra 1 litre su içmek ya da sahurdayken çok miktarda su tüketmek yerine, su ihtiyacınızı aralıklı olarak her saat başında 1-2 bardak şeklinde ayarlamak susuzluğun önüne geçmede etkili olacaktır” şeklinde konuştu.

ÇAY VE KAHVE TÜKETİMİNE DİKKAT

Ramazan'da orucu açtıktan sonra hemen çay ya da kahve tüketmemeye de özen gösterilmesi gerektiğini işaret eden Diyetisyen Pekşen, “Çay ve kahve gibi kafeini bol içecekler vücudun su dengesini bozduğu için dikkatli tüketilmelidir. Süt ve ayranı diyetinize ekleyebilirsiniz. Taze ya da kuru meyvelerden yapılmış şekersiz kompostoları tüketebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Tuzlu gıdalar veya yağlı kızartmaların, hamur işlerinin, salamura besinlerin ve şarküteri et grubunun da susuzluğu arttıracağını belirten Dyt. Pekşen, “Sahurda fazla çay ya da kahve tüketimi susuzluğunuzu artırabilir. Sahurda salatalık, domates, yeşillikler, yoğurt, yulaf, yumurta tüketmeye özen gösterin. Su oranı yüksek meyve ve sebzeleri diyetinize ekleyebilirsiniz” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri