Sevgili Medya Ege okurları,
Refleksterapi hangi alanlara uygulandığı ile ilgili bilgi vermek istedim bugün sizlere. Refleksterapi teorisinde ayaklar, eller ve kulaklardaki noktalar ve alanlar belirli organlara, kemiklere ve vücut sistemlerine karşılık gelir. Uygulayıcılar, tüm vücuttaki organları ve sistemleri etkilemek için bu noktalara ayaklarda ve ellerde (alt, yan ve üst) ve kulakta (parmağın ulaşabildiği kadar içeride ve dışarıda) erişirler.
Vücut sistemlerinin birbirine nasıl karşılık geldiğini göstermek için refleksterapi haritaları kullanıyoruz.
Bir refleksterapi uzmanı, genel, entegre bir seans gerçekleştirebilir veya ayaklar, eller veya kulaklardaki belirli sorunlu alanlara odaklanabilir. Örneğin, zaman sınırlıysa ve kişinin gerçekten rahatlaması gerekiyorsa, refleksterapi uzmanı sadece kulaklar üzerinde çalışmayı seçebilir.
Spesifik teknik ne olursa olsun, refleksterapi teorisi, uygulayıcının sinir sistemindeki tıkanıklığı veya stresi serbest bırakmak ve vücudun enerjisini dengelemek için çalıştığını kabul eder.
Uygulama dozu nasıl olmalıdır?
İlk uygulamaları dikkatlice yapmak kısa sürede hangi baskı düzeyinin danışanın canını yaktığını tespit etmek açısından önemlidir. Hastalara yaptığımız uygulamalarda da genellikle hastalar uygulanan baskının acı verdiğini belirtebilirler, hatta “biraz daha nazik olmamız” konusunda bizi uyarabilirler. Bizi uyaramayacak yaş grubunda (bebekler) daima parmak ucu ile, nazik ve normalden kısa süreli (5-15 dakika) seanslar şeklinde olmalıdır. Çok yaşlı ve sistemik hastalığı olanlar, gebeler ile bebekler süre ve tedavi yoğunluğu olarak daha dikkatli davranmamız gereken gruptur.
Hatırlanması Gereken Önemli Şeyler
Refleksterapi öncesi 1 sonrası 1 saat yemek yemeyin.
Hamileyseniz refleksterapi almayın. Bunun yerine doğum öncesi masajı deneyin.
Masaj sırasında oluşan toksinleri ve laktik asit birikimini ortadan kaldırmak için tedaviyi takiben su için.
Ayak problemleriniz, yaralanmanız veya pıhtı veya varisli damarlarla ilişkili kan damarı hastalığınız varsa önce bir doktora danışın.