İTÜ Geliştirme Vakıf İzmir Okulları Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi tarafından üniversite sonrası kariyer hazırlığı çalışmaları kapsamında düzenlenen panel, İTÜ Geliştirme Vakfı Özel İzmir Anadolu Lisesi öğrencilerinden ve çevre liselerden gelen konuk öğrencilerden büyük ilgi gördü. Moderatörlüğünü K12 PDR Koordinatörü Duygu Yılmaz'ın yaptığı panelin konukları İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz, Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Güneri oldu.
İTÜ Geliştirme Vakfı İzmir Okulları Kurucu Temsilcisi Esra Sandalcı Adam, lise öğrencilerinin kendilerini daha iyi tanımaya başladıkları ve hedeflerini netleştirdikleri bir dönemde olduklarını belirterek “Rektörlerimizin tecrübe ve birikimleri sizler için kılavuz niteliğinde. Çünkü, nereye gideceğinizi belirlemezseniz hangi yoldan gittiğinizin bir önemi yoktur.Bu amaçla sizlere ilham olabilecek değerli kişileri ‘To Be Inspire the Younger Generations’ panelimizde buluşturuyoruz” dedi. Rektörlerimizden yenilikçi üniversite modelinde nasıl bir öğrenci profili hedeflediklerini dinleyeceklerini belirten Sandalcı Adam “Biz ortaöğretim kurumlarına da düşen sorumluluk büyük. Sizleri bilgi, beceri ve yetkinliklerle donanmış bireyler olarak üniversiteye uğurlamayı çok önemsiyoruz” diye konuştu.
“YENİ DÜNYAYA UYUM ÖNEMLİ”
İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran “Dinamik dünyaya uyumlu eğitim modelimiz kapsamında öğrencilerimiz üniversitemizden, eğitim gördükleri alanın diplomasının yanı sıra liderlik diplomasıyla birlikte iki diplomayla mezun oluyor” dedi.
“DÖNÜŞEBİLEN, YENİLİKÇİ EĞİTİM”
Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz ise “Dünya değişiyor. Bu doğrultuda bir rektör olarak en büyük amacım her zaman çağın ihtiyaçlarına cevap verecek bir eğitim modeli geliştirmek” dedi. Üniversitelerin öğrencileri evrensel bir bireye dönüştürmesi gerektiğinin altını çizen Durukanoğlu Feyiz “Dinamik dünyayla uyumlu, dönüşebilen yenilikçi bir eğitim modeli için öğrencilerimize farklı perspektiften bakmayı öğretmeliyiz. Biz merak ve gözlem duygusu gelişmiş, bunları besleyecek çabayı da gösteren öğrenci istiyoruz” diye konuştu
“ALT YAPINIZI OLUŞTURUN”
Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Güneri de “Eğitimde değişim istiyorsak önce pasif öğrenme metotlarının değişmesi gerekiyor. Öğrenmek yalnızca dersle olmamalı. Yetkinlikleri geliştirecek faaliyetler lazım. Öğrenciler de yenilikçi eğitim modeli için kendi alt yapılarını oluşturmalı. Merak etmeli, sorgulamalı ve beraber çalışma yeteneklerini geliştirmeli” dedi.