Türkiye’nin öncü markası Pınar’ın, ilköğretim çağındaki çocukların zihinsel gelişimlerine destek olmak, resim sanatına ve güzel sanatlara ilgilerini artırmak amacıyla bu yıl 36’ncısını gerçekleştirdiği Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması’nın ödül töreni, Şile Doğa Tatil Köyü’nde yapıldı.
Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı’nın katılımıyla gerçekleşen törende, dereceye giren çocuklara ödülleri takdim edildi. Çocukların bir hafta boyunca Ressam Prof. Zahit Büyükişliyen’in gözetiminde yaptıkları resimler sergilendi.
Türkiye’nin yedi bölgesi ve KKTC’nin yanı sıra Almanya, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve bu yıl ilk defa sosyal medyadan gönderilen 32.206 resim arasından, jüri tarafından yapılan değerlendirmede dereceye giren 22 çocuk ilk kez İstanbul’da biraraya gelerek Ressam Prof. Zahit Büyükişliyen gözetiminde iç dünyalarını, duygu ve düşüncelerini resme yansıtabilme becerilerini geliştirme imkanı buldular.
İstanbul’da bir araya gelen 5 ülkenin yetenekli çocukları Pınar Sanat Haftası programı doğrultusunda Ressam Prof. Zahit Büyükişliyen ile resim atölyesi çalışmalarına katılırken Dolmabahçe Sarayı, tekne ile boğaz gezisi gibi İstanbul’un tarihi ve kültürel zenginliklerini de inceleme fırsatı buldular. Çevre bilinci de aşılanan çocuklar kendi adları ile diktikleri fidanlarla 11. Sanat Haftası Hatıra Ormanı’nı oluşturdular.
Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı: “Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması ile farklı ülke ve bölgelerden çocukların resim sanatıyla kendilerini ifade etmelerine olanak sağlamak çok güzel bir duygu” diye konuştu.
Pınar’ın çocukların gelişimlerine destek olmayı ilke olarak benimsediğini vurgulayan Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı ödül töreninde şunları söyledi:
“Çocukları önemsiyoruz. Uzun yıllar önce çocuklarımıza, yaratıcılıklarını ortaya koyup geliştirecekleri bir platform sunmak üzere bir yola çıktık. Bu yolda her zaman kılavuzumuz, onların hayalleri oldu. Geçtiğimiz yıllarda Türkiye’nin yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Almanya’dan başvurular alıyorduk. İlk kez 2015 yılında Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar’dan da çocuklar, Pınar Resim Yarışması’na katıldı. 2016 yılından itibaren ise özel eğitim veren okullarda eğitim gören çocuklarımıza da ulaştık. Bu yıl katılımcılara sosyal medyayı da ekleyerek yarışmamızın ulaştığı kapsamı daha da genişlettik. Bize gönderilen her resim geniş bir hayal gücünün ürünüydü. Jürimiz aralarından seçim yapmakta oldukça zorlandı. Bugün dereceye giren 22 öğrencimizi kutlarken, gelecek yıllarda bu sayının daha da artmasını diliyorum. Pınar olarak, bundan sonra da çocuklarımızın sağlıklı gelişimleri ve mutlulukları için çalışmaya devam edeceğiz.”
En çok katılım Marmara Bölgesi’nden oldu
Pınar Çocuk Resim Yarışması’na, bu yıl en çok resimle katılan bölge Marmara Bölgesi oldu. Marmara Bölgesi’nden toplam 7.161 adet resim gönderilirken, onu 5.127 adet ile Ege Bölgesi izledi. Sırasıyla Akdeniz Bölgesi’nden 2.981, İç Anadolu Bölgesi’nden 4.420, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden 1.880, Karadeniz Bölgesi’nden 2.706 ve Doğu Anadolu Bölgesi’nden 1.200 adet gönderildi. Bu yılki yarışmaya Kıbrıs’tan 1.478 ve Almanya’dan da 46 resim iletilirken, Katar’dan 423 ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden 4.429 adet resim gönderildi. Bu yıl yarışmaya ilk kez katılan sosyal medyadan 176 adet resim gelirken, özel eğitim veren okullardan ise 179 resim başvuruda bulundu.
Gelecek için hayallerini resimle ifade eden çocukların resimleri başta ressam Prof. Ergin İnan olmak üzere, Prof. Zahit Büyükişleyen, Gazeteci İhsan Yılmaz, Gazeteci Ferhan Kaya Poroy ve Gazeteci Rahşan Gülşan tarafından incelendi. Çeşme Altınyunus Otel’de bir araya gelen jüri üyeleri Türkiye çapında her coğrafi bölgeden 2 öğrenci, KKTC, Almanya, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve sosyal medya’dan 1’er özel eğitim veren okullardan da 3 öğrenci olmak üzere toplam 22 asil, 22 yedek öğrenci belirledi. Özel eğitim veren okullarda okuyan öğrencilerin 3’ü Samsung Tablet kazanırken 6 öğrenci ise profesyonel resim malzemelerinden oluşan çanta ile ödüllendirildi.
KAZANAN ÖĞRENCİ LİSTESİ
GÜNEY DOĞU ANADOLU BÖLGESİ
ASİL
1. Pervin Avat / Şanlıurfa / Ömer Nasuhi Bilmen Ortaokulu
2. Zerda Yıldız / Batman / Selçuklu Ortaokulu
EGE BÖLGESİ
ASİL
Özra Kumsal Öner / İzmir / Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Ortaokulu
Cemre Nur Uzunay / İzmir / Gürçeşme Leman Alptekin Ortaokulu
MARMARA BÖLGESİ
ASİL
1. Sabber Su Aydoğan / İstanbul / Hacı İlbey İlkokulu
2. Rüya Parlak / Edirne / Plevne İlkokulu
İÇ ANADOLU BÖLGESİ
ASİL
1. Sude Naz Ceylan / Ankara / Hasan-Şükran Saruhan Ortaokulu
2. Barış Gökgöz / Ankara / Anıttepe Ortaokulu
AKDENİZ BÖLGESİ
ASİL
1. Batu Meral / Antalya / TED Antalya Koleji
2. Derin Dursun / Antalya / Antalya Bileydi İlkokulu
KARADENİZ BÖLGESİ
ASİL
1. Nazlı Hilal Temel / Trabzon
2. Yusuf Yurt / Samsun / Kürtün Ortaokulu
DOĞU ANADOLU BÖLGESİ
ASİL
1. Elifnur Benli / Erzincan / Osmangazi İlkokulu
2. Berivan Emre / Muş / Merkez Kız Yatılı Bölge Ortaokulu
SOSYAL MEDYA
ASİL
1. Zeynep Özkan
KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ
ASİL
1. Özçin Ünerdi / Lefkoşa / Yakın Doğu İlkokulu
ALMANYA
ASİL
1. Ela Elif Çelik / Berlin / Otto - Wels-Grundschule
KATAR
ASİL
1. Mannar Ammar Yasser Al Abboussi / Doha / Palestinian School of Doha
BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ
ASİL
1. Mohammed Rayan / Dubai / The Indian High School
TÜRKİYE’DEKİ ÖZEL EĞİTİM VE UYGULAMA OKULLARI (SAMSUNG TABLET KAZANANLAR)
ASİL
1. Enver Cıngıl / Mersin / Muhittin Develi Ortaokulu
2. Mir İbrahim Kaya / Diyarbakır / Dicle Fırat Koleji
3. Buketnaz Türker / Ankara / Öğretmen Kubilay Ortaokulu
TÜRKİYE’DEKİ ÖZEL EĞİTİM VE UYGULAMA OKULLARI (RESİM MALZEMESİ KAZANANLAR)
1. Kemal Aydın / Bursa / Rüveyde Dörtçelik Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi
2. Ali Deniz Kök / İzmir / Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu
3. Hatice Öztürk / Bursa / Rüveyde Dörtçelik Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi
4. Dilan Ateş / Antalya / Özel Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi
5. Mustafa Can Doğan / Hatay / İskenderun Down Sendromlular ve Engelliler Derneği Resim Sınıfı
6. Oğuzhan İnan / Bursa / Rüveyde Dörtçelik Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi