Rusya Türkiye'ye uyguladığı charter uçuşlarına yönelik yasağı kaldırdığını açıkladı.
Türkiye ve Rusya arasında Kasım 2015'in sonlarından bu yana devam eden uçak krizinin çözülmesiyle beraber yaptırımların kaldırılmasına devam ediyor. Rusya Türkiye'ye uyguladığı charter ucuşlarına yönelik olarak uyguladığı yasağı kaldırdı.
Rusya merkezli Sputnik'in haberleştirdiği bilgilere göre Rusya Havacılık Kurumu (Roviatsiya) bünyesinde görev yapan bir kaynak açıklama yaparak "Türkiye'ye yönelik charter uçuş yasağı bugün kaldırıldı, ilgilenen tüm havayolu şirketleri uçuş gerçekleştirmeye yönelik başvuruda bulunabilir" ifasini kullandı
Öte yandan Rusya Başbakanlık Sözcüsü Natalya Timakova da, ulaşım bakanlığının bakanlar kuruluna yasağın kaldırılmasına yönelik yasa taslağı sunduğunu, ancak taslağın henüz imzalanmadığını belirtti. Rusya, TSK'nın 24 Kasım'da Rus Su-24 uçağını düşürmesinin ardından Türkiye ile charter uçuşları yasağı getirmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Ağustos'ta St. Petersburg'da bir araya geldiği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de söz konusu yasağın kaldırılmasını istediklerini duyurmuştu.
Charter uçuş nedir?
Charter uçuş seyahat acentesinin uçağı kiralayarak sefer yapması anlamına gelir. Genelde seferler tarifeli uçuşlara göre daha ucuz olduğu için ucuz uçak anlamına da gelir. Charter demek aslında özel sefer demektir. Seyahat acenteleri özellikle tatil döneminin yoğun olduğu zamanlarda uçak kiralayarak charter seferi oluşturabilir. Bu uçuşlar 1 aydan fazla sürmez ve 2 uçuş noktasından başka yere de yapılmaz. Genelde tarifeli seferlerin yoğun olduğu dönemlerde tercih edilir. Seyahat acentesinden 1-2 haftalık otel satın aldığınızda size daha ucuz olabilecek charter seferi önerebilirler. Bu seferler tarifeli uçuşlar gibi kesin saatlerinde kalkmayabilirler. Ancak genelde daha ucuz olduğu için tercih edilirler. Özellikle yurtdışından Türkiye’ye yazın çok sayıda charter uçuşu yapılıyor.