Takvim'de yer alan habere göre günlük beslenmeye eklenebilecek doğal probiyotikler, mide ve bağırsak sorunlarını önlüyor, bağışıklığı güçlendiriyor.
Uzman diyetisyen Nilay Keçeci Arpacı, bu probiyotikleri şöyle anlatıyor:
Kefir: Her bir damlasında binlerce probiyotik; yani yararlı bakteri bulunur. Keçi sütü: Anne sütüne en yakın süt olan keçi sütü, zengin bileşimi ile vücutta yararlı bakterilerin çoğalmasını sağlar.
Yoğurt: Mükemmel probiyotik kaynaklarından yoğurt ve ayranı evde yapmalısınız.
Meyve-sebzeler: Muz, soğan, sarımsak, enginar, bezelye, pırasa, buğday, yulaf, çavdar, arpa, kuşkonmaz ve soya gibi besinlerde doğal olarak prebiyotikler bulunur.
Fermente gıdalar: Şalgam, nar ekşisi, turşu, sirke ve boza gibi fermente besinlerle bağırsak florasındaki probiyotiklerin çoğalmasını sağlanabilir.