‘’SAĞLIKLI’’ ŞEKER TÜKETMEK, GERÇEKTEN ‘’SAĞLIKLI’’ MI?

Esra Aran

Her geçen saniye, her geçen dakika, hatta her geçen saat insanlara ‘basit şekerleri’ daha az ölçekte tüketmeleri tavsiye ediliyor. 


Basit şeker nedir?


Hazır satın aldığınız besinlerin içinde bulunan veya tükettiğiniz besinlere kendi eklediğiniz şekerdir. Satın aldığınız besinlerde içerik kısmında; aspartam, yüksek fruktozlu mısır şurubu, esmer şeker, sakkarin, sakkaroz, sukrolaz olarak geçer. 


Dünya toplum sağlığı birliğinin size önerdiği miktar sadece 30 gr dır. 


Toplumda şekeri azaltmak isteyen birçok insan doğal şekere doğru yönelmiştir. Doğal şekerden algıladıkları bal, hurma şurubu, agave veya Hindistan cevizi nektarıdır. Bunları tüketerek beslenmelerinde şekeri azalttıklarını düşünmekteler. Fakat farkındalıklarınızı değiştirmeniz gerekiyor. Bu ürünlerin imajı sağlıklı olabilir, ama hepsi basit şekerdir. Bu şekerlerin de tüketimi kısıtlanmalıdır. 


Basit şekerler kullanılarak üretilen besinler, ne kadar sağlıklı ve doğal olduklarını iddia etseler de, genellikle yüksek kalorilidirler. Paketlenmiş, raf ömrü olan besinlerden mümkün olduğu kadar kaçınmaya çalışınız. 


Hayat yediklerinizle, güzel ve kaliteli… sizleri sağlıklı bir yaşama davet ediyorum. Bir telefon kadar uzağındayız. Bizi arayarak 0232 290 0 298 , sağlıklı yaşamın kapılarını beraber açabiliriz. 


Mayıs, 2018 – 1. Hafta 
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.