Eğer rafine karbonhidrat ve boş yere kalori almak istiyorsanız kızarmış ekmekten başka bir şey aramayın. Evet, o tatsız salatayı ekmeksiz nasıl yiyeceğim diye düşünecek ve gözlerinizle kızarmış ekmek parçalarını arayacaksınız çünkü biliyoruz. Sadece aramakla kalmayıp tek parçasında 60 kalori olan o ekmek parçalarını salatanıza ekleyeceksiniz. Sağlıklı salatanıza el sallayın.
SALATA SOSLARINDAN VAZGEÇİN
Yeşil yaprakları tatlandırmanın diğer bir güzel yolu ise birbirinden lezzetli soslardır. Bu nedenle de İtalyan’ı, Ceasar’ı ne bulursak salatamıza koymaya bayılıyoruz. Ancak hesaplıyor muyuz ki o sosların biri porsiyon başına 200 kalori ekliyor. Üstelik salata soslarını salatamıza bol bol dökmeyi de ihmal etmiyoruz. Bunun yerine salatanıza biraz sirke ekleyebilirsiniz.
PEYNİR DEYİP GEÇMEYİN
Peynir aslında son derece kalorili bir yiyecek. Ancak onu salatanın içine koyduğumuzda sanki dünyanın en hafif yemeğini yiyormuşuz gibi hissediyoruz. Oysa bir bardak beyaz peynirin içinde 396 kalori vardır. Aynı şekilde parmesan ve kaşar peyniri gibi peynirlerde de bol kalori bulunur. Bu nedenle sağlıklı bir yemek yiyorum derken salatanızı bir anda dev bir hamburgere çevirmeyin.
O TAVUK ÇITIR MI?
Salatamızı tatlandırmanın kolay yollarından biri de içine tavuk et gibi proteinler eklemektir. Buraya kadar bir sorun yok. Haşlanmış bir tavuk gerçekten sadece salatanıza tat verir. Ancak crispy yani kızartılmış tavuk işin içine girdi mi o salata yine masum hafif bir yiyecek olmaktan çıkıp, bol kalorili bir yemeğe dönüşüyor. Bu nedenle tavuk parçalarını afiyetle yerken kendinizi ‘Oh çok hafif yemek yiyorum.’ diye kandırmayın.
HER ŞEY DOĞRU PORSİYON VE DOĞRU MALZEMEDE SAKLI
Sağlıklı beslenme porsiyonlarınızı düzgün ayarladığınızda ve içindeki malzemeleri doğru miktarda ayarladığınızda mümkündür. Bu nedenle ister kahvaltı olsun ister öğlen yediğiniz bir salata, içeriğinde ne olduğuna dikkat etmelisiniz.