Malzemeler
1 adet büyük boy soğan(yemeklik doğranmış)
1 adat havuç (küp küp doğranmış)
1 adet ortaboy patates (küp küp doğranmış)
1 adet kereviz ( küp küp doğranmış)
1 adet kabak (küp küp doğranmış)
2 adet kereviz yaprağı (ince doğranmış)
3 diş sarımsak
2 adet büyük boy domates
2 avuç yıldız şehriye
1 avuç ıspanak (ince kıyılmış)
1 adet defne yaprağı
Zeytinyağı
tuz
karabiber
2 bardak tavuksuyu
2 bardak su
YAPILIŞI
Tüm sebzeleri küçük doğrayıp hazırlayalım,Tencereye zeytinyağını koyup ısıtalım,soğanları ekleyip kavuralım.Ardından havuçları ilave edip 2-3 dakika sotelemeye devam edelim. Havuçlar yumuşamaya başlayınca sırasıyla patates,kereviz,kabak,kereviz yapraklarını ekleyip karıştıralım,tavuk suyunun yarısını ilave edelim.Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkaralım.1 domatesi küp küp doğrayıp tencereye ekleyelim,kalan domatesi kalan tavuksuyunu sarımsakla birlikte parçalıyıcıda iyice çekelim ve çorbaya ilave edelim.Yıldız şehriyeyi,suyu,tuzu ,karabiber ve defne yaprağını ekleyip kaynamaya bırakalım Çorbayı 10-15 dakika kaynattıktan sonra defne yaprağını çıkartalım.Çorbanın altını kapatın ve ince kıyılmış ıspanaklarıda ilave edip 5 dakika demlendirip,servis yapalım..
Afiyet olsun….