Seferihisar'da Ahilik Haftası etkinlikleri renkli geçti

Seferihisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Seferihisar Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliği altında düzenlenen Ahilik Haftası etkinlikleri vatandaşlar tarafından da ilgiyle izlendi.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanvekilleri Ali Üstün ve İhsan Esen ile İESOB Disiplin Kurulu Başkanı Kazım Kış’ın da katıldığı etkinlikler, Seferihisar Sanayi Sitesi TÜVTÜRK Vize Alanı'nda gerçekleştirildi. Etkinliklerde Seferihisar Belediye Başkan Yardımcısı İnanç Karabulut, Seferihisar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hasan Fehmi Abacı ile ilçe protokolü de katıldı.

TÜRK DEVLETLERİNE ÖRNEK..

Ahilik Şed Kuşanma töreninin tiyatral sunumu ile Ahilik Felsefesine ilişkin şiir dinletilerinin ve halk oyunlarının ilgiyle izlendiği törenin açılış konuşmasını Seferihisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Rüştü Çelikgil yaptı.

Ahi öğretilerinin ticarette ve sosyal hayatta dürüstlüğü, ahlakı ve eğitimi esas aldığını belirten Çelikgil, Ahi örgütlerinin tarihten bu yana Türk devletlerinin yapılanmalarına da örnek oluşturduğunu söyledi.

Etkinlikler ile Ahi Öğretilerinin topluma, özellikle de genç nesillere aktarılmasının hedeflendiğini kaydeden İESOB Başkanvekili Ali Üstün ise, ‘Ahilik, içinde bulunduğumuz çağın şartlarında unuttuğumuz ama sıkı sıkıya sarılmamız gereken değerleri bize hatırlatan köklü bir esnaf geleneğimizdir’ dedi.

GÖREV KABUL EDİYORUZ..

Ahi teşkilatlarının bir deri ustası olan Ahi Evran tarafından kurulduğunu hatırlatan Üstün, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugünkü Sosyal Güvenlik Kurumu, odalar, kooperatifler gibi pek çok kuruluşun nüvesini ahi teşkilatları oluşturmuştur. Orhan bey ve oğlu 1. Murat gibi pek çok devlet büyüğü de ahi ocaklarında yetişmiştir. Bizler de bugünün ahi temsilcileri esnaf sanatkarlar olarak, Türk insanına öz kimliğini ve kültürünü anlatmayı, hatırlatmayı bir görev olarak kabul ediyoruz. Daha aydınlık bir gelecek hazırlamak ve toplumdaki birlik ve beraberliği pekiştirmek için tarihi değerlerimize, kültürel mirasımıza sahip çıkmanın bir zorunluluk olduğunu düşünüyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri