SİNDİRİM GÜÇLÜĞÜ nedir? 

Esra Aran

Sindirim güçlüğü daha çok yağlı veya baharatlı yiyeceklerin fazla tüketiminden veya çok fazla- çok hızlı yemekten kaynaklıdır. Arada sırada gaz çıkarmanın bir önemi yoktur. Ancak sürekli gaz sorunu yaşamak, geğirmek dışkının kötü kokması, mide de ekşime sindirim sisteminin iyi çalışmaması, vitamin ve mineral eksikliği, bağırsak bakterilerinin çürümesi, mide ve bağırsak fonksiyonlarının iyi çalışmamasından kaynaklanabilir. 

İŞTE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ;

  • Armut ve şeftali suyu. İki armut ve iki şeftalinin suyunu sıkın ve karıştırıp için. İçine bir tutam toz zencefil ve biraz limon suyu da ekleyebilirsiniz.
  • Muzlu meyve suyu. Bir muzu armut veya mango suyuyla birlikte karıştırıcıya koyup püre haline getirin. Yumuşak kolay hazmedilir ve midedeki yangıyı rahatlatan bir meyve suyudur. Sindirim güçlüğünü önlemek için;
  • Yemeklerden önce L’glutamin alın
  • Çok baharatlı yiyecekleri, kızartmaları işe yaramaz hazır besinleri, kafein alkol gazoz gibi içecekleri kremalı yiyecekleri, tam yağlı peynirleri ve buğday tabanlı yiyecekleri beslenme programınızdan çıkarın.
  • Elma sirkesi harika bir sindirim yardımcısıdır. Biraz ılık suya 1 tatlı kaşığı elma sirkesi ekleyip yemeklerden önce için.
  • Rezene, nane ,papatya, kekik gibi bitkilerin çayını için.
     

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.