İzmir'de yaşayan endüstri mühendisi çift Azerhan Özen ile eşi Murat Özen, neredeyse sınırsız veri saklama imkanı sunan bir yazılım geliştirdi. 10 kişilik ekiple geliştirilen yazılım, her türlü kolaylığı sağlıyor.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Teknoloji Geliştirme Bölgesi AŞ (DEPARK) çatısı altında hizmet veren endüstri mühendisi çift Azerhan Özen ile eşi Murat Özen, kurumsal kaynak planlama anlamına gelen ERP sistemleriyle uyum içinde çalışıp neredeyse sınırsız veri saklama imkanı sunan ‘Coolatform’ adlı bir uygulama geliştirdi.
Yazılım mühendisleri, sistem ve ağ güvenliği uzmanları, reklamcılar ve grafik tasarımcılardan oluşan 10 kişilik ekiple geliştirdikleri uygulama hakkında bilgi veren Azerhan Özen, “Türk mühendisler tarafından üretilen Coolatform ürünümüzün yanında, video görüşme teknolojisini kullanan Liveshop ve üzerinde çalıştığımız farklı projelerimiz de bulunuyor. Kurumsal işleyişin mobil hale getirilmesi, şirket içi iletişimin geliştirilmesi, işten ayrılan kişinin yerine gelen personelin kısa sürede eğitilmesi, firmaların iş süreçlerinin kurgulanmasında özel yazılımlara olan ihtiyacı ortadan kaldırmak üzere Coolatform’u geliştirdik. Büyük ve küçük ölçekli işletmelerin yanı sıra mühendisten öğretmene, öğrenciden ev kadınına kadar herkesin iş sürecini basit ara yüzlerle mobil olarak kolay ve güvenli yürütebilmesini sağlıyoruz” diye konuştu.
“Amacımız yeni bir sosyal medya olmak değil”
Çıkış noktalarının kurumlar olduğunu belirten Operasyon Müdürü Murat Özen, “ERP sistemleri kurumların bütün iş süreçlerini tek bir yazılım altında toplayan bir sistemin genel adıdır. Bilgisayar, telefon veya tabletinizde kullanabileceğiniz uygulamamızla bu sistemlerin yapabileceği birçok şeyi ve fazlasını yapabilme imkanınız bulunuyor. Coolatform, firmalarda hali hazırda kullanılan sistemlerle de arkadaş olarak hiçbir aksaklık yaşamadan çalışmalarını yürütüyor. Bir diğer ana kitlemiz ise kişiler. Biz Coolatform’un kişisel amaçla da kullanılabilmesi ve onlara fayda sağlaması için ömür boyu ücretsiz olacak şekilde bir kişisel alt yapısı da hazırladık. Amacımız yeni bir sosyal medya olmak değil. Biz kişilerin de hem işlerini yürütebilecekleri, hem de arkadaşlarıyla görüşebilecekleri sosyal iş platformunu hayata geçirdik” dedi.
Özen, şöyle devam etti:
“Uygulamamızı kullanırken ayrıca bir eğitime gerek kalmıyor. Ara yüzlerimiz çok kolay, kullanıcılar günlük sosyal medya kullanım alışkanlıklarıyla kendi kendilerine bu sistemi kullanmayı öğrenebiliyor. Kurumlar için ücretsiz 1 aylık deneme kullanımı sunuyoruz. Bu deneme sürecinin ardından kurumlar uygulamanın kendilerine fayda sağlayacağını düşünüyorlarsa, kullanıma başlayabiliyorlar. Uygulamanın maliyetlerinden güvenlik hizmetlerimize kadar şeffaf bir şekilde tüm bilgilerimizi internet sitemizde sunuyoruz. Uygulamadan memnun kalırlarsa kirasını ödeyerek kullanıma başlıyorlar. Neredeyse sınırsız veri imkanını ise Amazon (AWS- Amazon Web Services) sunucuları sunuyor. Bir çok firmanın verisini tutmaktan bahsediyoruz, sunucularımız dünyada hem ölçeklenebilirlik, hem güvenlik, hem de istediğiniz zaman büyütüp küçültme anlamında fırsat sağlıyor.”