Sosyal medya hesapları için kritik karar!

İngiltere, sosyal medyadaki doğrulanmamış hesaplar için önemli adımlar atıyor.

İngiltere, sosyal medya için çevrimiçi içeriği düzenlemeye yönelik, kapsamlı ve tartışmalı bir Çevrimiçi Güvenlik Yasası üzerinde hazırlanıyor. Hükümet, plana eklenmesi planlanan son önlemle birlikte internet kullanıcılarını anonim trollerinden korumayı planlıyor.

Teknoloji şirketlerinden, İngiltere’deki sosyal medya kullanıcılarına, kimlerle etkileşime girebileceği konusunda daha çok kontrol vermeleri gündemde yer alıyor. Hükümet, özellikle zararlı içeriklerden korunmak için bunun gerekli olduğunu söylüyor. İşte detaylar.

Sosyal medya kullanıcıları, daha fazla kontrole sahip olacak

Yakında çıkacak olan ‘Çevrimiçi Güvenlik Yasası için İngiltere hükümeti, yeni önlemler alıyor. Daha önce ‘Çevrimiçi Zararlar Yasası’ bilinen bu yasa, yıllardır hazırlanma sürecinde yer alıyor. İngiliz futbolcularına yönelik tacizler, kadın politikacılara yönelik tecavüz ve ölüm tehditleri ve diğer tehditler nedeniyle milletvekilleri tasarıya iki yeni görev ekledi.

Birincisi, en popüler sosyal medya platformu kullanıcılarına, kimliği doğrulanmayan herkesi engelleme yetkisinin verilmesi. İkincisi ise teknoloji şirketlerinin, kullanıcıların yasal ancak zararlı olan içeriği görmek isteyip istemediklerini seçmelerine imkan tanıyan araçların sağlamasını gerektiriyor.

İngiltere dijital sekteri Nadine Dorries konuyla ilgili “Teknoloji firmalarının, platformları kirleten isimsiz trolleri durdurma sorumluluğu var” dedi. Ayrıca şunları ekledi: “İnsanlar artık kendileriyle kimin iletişim kurabileceği konusunda daha fazla kontrole sahip olacak ve kendilerine sahte algoritmalar tarafından sunulan nefret dalgasını durdurabilecekler.”

Hükümet, birçok içeriği engelleme zorunluluğunu teklif ediyor

Futbolculara yönelik tacizci ve ırkçı paylaşımlar da gün geçtikçe artıyor. Bu nedenle de Futbol Federasyonu, atılan bu adımı memnuniyetle karşıladı. Bunların yanı sıra hükümet, aile içi istismar mağdurları ya da gençler için zararlı olacağı düşüncesiyle, çevrimiçi anonimliği tamamen yasaklamayı reddetti.

Çevrimiçi Güvenlik Yasası’nda yapılan bir başka değişikle İngiltere, sosyal medya içeriklerinin bazılarını engelleme zorunluluğu getirmeyi de teklif ediyor. Bu içerikler yanlış aşı bilgilendirmesi ve yeme bozukluklarını teşviki gibi konuları içeriyor. Yasa, önümüzdeki haftalarda ise meclise sunulacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri