Çağlar boyunca ipek üreten ve farklı dokuma stilleri geliştiren Hatay’ın ipeğini Eskiocak ailesi geleceğe taşımak için gece gündüz demeden çalışıyor.
Türkiye’nin önemli merkezlerindeki marka mağazalarda satılan ipek ürünleri imalattan halka arz eden Eskiocak ailesi gittikleri organizasyonların gözdesi oldu. İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’daki önemli organizasyonlara katıldıklarını vurgulayan Burhan Murat Eskiocak SOUVENIR Hediyelik Eşya Günleri’ne yıllardır katıldıklarını söyledi. Eskiocak, “Çağlar boyunca uğruna savaşlar verilen, üretimi sır gibi saklanan, hatta bazı dönemlerde altınla aynı ayarda görülen ve para yerine kullanılan bu kumaşın yerini tutabilecek başka bir ürün geliştirilemedi. Nasıl altın ve elmas bir mücevher olarak değerini hiçbir şekilde yitirmemişse, ipek de her zaman en gözde kumaş olarak ilk sıradaki yerini koruyacak. Anadolu’da ilk ipeğin üretildiği bir kentte yaşıyoruz. Ailece üretiyoruz. İmalattan halkımıza satış yapıyoruz. Lüks mağazalarda bizim satış rakamlarımızın tam dört katına satışlar gerçekleştiriliyor. Marka mağazalar yıllık bazda bizden ürün almak istiyor. Ancak biz sadece kendimiz satabilecek kadar üretimi gerçekleştiriyoruz”dedi.
Gül Eskiocak ile birlikte ipeği hem üreten hem de halka arz eden Burhan Murat Eskiocak, dünyaya nam salan sarı ipek üretimi için inanılmaz derecede yoğun bir çalışmanın içerisinde olduklarını söyledi. Eskiocak, “İpek işi aşkla yapılır. Elleriyle çalışan insan işçidir. Elleri ve kafasıyla çalışan insan ustadır. Elleri, kafası ve yüreği ile çalışan insan sanatkardır. İpek bizim için bir sevdadır aşktır. Bu sevdayı aşılamak için kurslar düzenliyoruz. Yapmak isteyenleri destekliyoruz. Ülkemiz genelinde bu işi yapmak isteyenleri teşvik etmek için hak ettiği değeri görmesi için sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte hareket ediyoruz. Bu kumaşın 1 metre karesinde yaklaşık 50 bin ilmek vardır. Bu sadece aşk ile yapılır. Bu sevdaya ailece tutulduk. Gelecek kuşaklarımıza aktarma hedefindeyiz” şeklinde konuştu.