"Genetik yapı, uygun antrenman ve beslenme alışkanlıkları, sporcuların performansını etkileyen temel faktörlerin başında geliyor" diyen Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, “Sütün içerisinde, süt proteini olarak bilinen Kazein ve peynir altı suyu olarak bilinen Whey bulunmaktadır. Sindirimi ve emilimi çok yavaş olan bu proteinler, kaslarda yakıt olarak kullanılan ve protein sentezinde görev alan aminoasitleri yüksek miktarda içerir. Bu nedenle sporcuların sağlıklı olmaları ve optimal performansa ulaşmaları için en uygun içeceklerden birisi süttür.” dedi.
Sütün, sporcuların kuvvet dayanıklılık egzersizlerinden sonra toparlanmalarını daha da kolaylaştırdığını ve dolayısıyla etkin bir içecek olduğunu belirten İnanç, “Yapılan egzersizin çeşidine, süresine ve egzersiz yapanın cinsiyetine göre önerilen süt tüketiminin değişiklik göstermesi gerekse de egzersiz sonrası en az 500 ml süt önerilmektedir. Ayrıca süt tüm besin öğelerini içerdiği için spor sonrasında kaybedilen vitamin ve mineralleri yerine koymaya yardımcıdır. Bu nedenle sporcuların yeterli ve dengeli beslenme düzenleri içerisinde günde 2-3 su bardağı süt yer almalıdır.” açıklamalarında bulundu.