Stresin olumsuz etkileri
Baş ağrısı
Stres altındaki kişilerde kan basıncının artmasına bağlı olarak ya da psikolojik nedenlerden ötürü baş ağrısı sık görülen bir durumdur.
Hafıza
Stres belleğimize zarar veriyor ve algılama kapasitemizi düşürüyor.
Uykusuzluk
Stresli kişilerde uykusuzluk, geç saatlere kadar uyuyamama durumu gözleniyor. Bu şekilde uykusuz kalmak ise beden sağlığını olumsuz olarak etkiliyor.
Astım
Bazı araştırmalara göre stres astım riskini artırıyor.
Sırt ağrısı
Stresli yaşam bel ağrılarına neden oluyor
Tansiyon
Stresin en önemli sonuçlarından biri de tansiyondur. Stres altındaki kişinin kan basıncının yükselmesiyle tansiyon hastası olması arasında sıkı bir bağ vardır.
Sindirim sisteminde bozukluklar
Stres bağırsaklarda bulunan mikro organizmaların dengesine zarar veriyor ve bağırsak hastalılarına sebep olarak sindirim sistemini olumsuz yönde etkiliyor.
Şeker basıncı
Stres altındayken vücuttaki şeker oranı artıyor. Bu da şekerin yükselmesine neden oluyor.
Yaşlılık
Stresli bir hayat yaşayan insanlar stressiz yaşayanlardan daha yaşlı gösteriyor.
Bağışıklık sistemimize zarar veriyor
Stres bağışıklık sistemimiz olumsuz yönde etkileyerek zayıflamasına neden oluyor.
Saç dökülmesi
Yapılan araştıralar stres altındaki kişilerin saç kaybının daha fazla olduğunu ortaya koyuyor.
Akne ve sivilce
Üniversite öğrencileri üzerinde yapılan bir araştırmaya göre öğrenciler stres altında olduklarında özellikle sınav zamanlarında sivilce ve akne oluşması fazlalaşıyor.
Kalp krizi riski
200.000 kişi üzerinde yapılan araştırmada stresli bir işe sahip olan kişilerin stressiz olanlar göre kalp krizine %23 daha yatkın olduğunu ortaya koymuştur.
Obezite
Stres yaşadığımızda vücutta kortizol seviyesi artıyor. Buna karşın vücutta bulunan ve yememize engel olan Leptin hormonunun etkisi azalıyor. Bu da iştah artışıyla birlikte yemeye karşı istekli olmaya hatta obeziteye neden oluyor.