22-25 Eylül’de Uşak Karakıran Mahallesi Kemal Öz Çok Amaçlı Kapalı Fuar Alanı’nda pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirilecek olan Uşak 7. Tarım ve Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı'nda, tarımdaki son yenilikler ve teknolojik gelişmeler, büyük ve küçükbaş hayvanlar, çiftlik ekipmanları, genetik alanındaki son yenilikler görücüye çıkacak. Fuar, sektörün önde gelen firma, birlik ve kooperatiflerini hem üreticiler hem yurtiçi ve yurtdışı alıcılarla buluşturacak. GL Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan, fuar öncesi Uşak sektör temsilcileriyle danışma kurulu toplantısında bir araya geldi.
Toplantıda fuarda düzenlenecek olan yarışmalar “Genç Çiftçi Bilgi Yarışması” ve Uşak Üniversitesi tarafından hazırlanacak olan “Tarım” konulu “Instagram Fotoğraf Yarışması” olarak belirlendi. Genç Çiftçi Bilgi Yarışması, Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce gerçekleştirilecek, ödül sponsoru Uşak Ziraat Odası olacak. ‘Tarım’ Konulu instagram Fotoğraf Yarışması ise Uşak Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığınca üniversite öğrencileri arasında gerçekleştirilecek. Ödül sponsoru Uşak Ticaret Borsası olacak. Dereceye giren veya ödül kazanan fotoğraflar üniversitenin fuar standında sergilenecek. Uşak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nce düzenlenen Tarım ve İnsan Fotoğraf Sergisi ise tören açılış alanında sergilenecek.
Toplantıya Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kurnaz, Uşak İl Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan, Uşak Ziraat Odası Başkanı Nafiz Mıdık, Uşak Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezer, Uşak Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Çelen, Uşak TKDK İl Koordinatörü Hasan Duru, Uşak KOSGEB Müdürlüğü Kobi Uzmanı Serkan Kuyucak, Uşak Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Yılmaz ve Uşak Süt Üreticileri Birliği Başkanı Uğur Aydoğan başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları yöneticileri katıldı.
GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan, fuarın Uşak’ta gerçekleştirilmesinin önemine dikkat çekerek “Uşak, tarım ve hayvancılık açısından eşi benzeri olmayan değerler taşıyor. Bu değerleri görünür kılmak ve Uşak’ın yıldızını daha çok parlatmak için buradayız. Sizlerin fikirlerini alıp, ortak akıl ile ilerleyecek, bölge ekonomisine katkı sağlayacak bir fuar gerçekleştireceğiz. Gençlerimizin, çocuklarımızın da fuara gelmesini önemsiyoruz, çünkü onlar bizim geleceğimiz, topraklarına sahip çıkmalılar” dedi. Ceylan, Uşak Fuarı’nın tarım ve hayvancılığın tüm yelpazesini içinde barındıracağını, sektörün A’dan Z’ye tüm ihtiyaçlarını karşılayacağını söyledi.
Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kurnaz:
“Bu fuar, şehrimize değer katan bir fuar. Çevre illerden çok fazla sayıda misafir ağırlıyoruz, şehrimizin tanıtımı açısından bu bizim için çok önemli. Şehrimize ve üreticimize bu denli faydası olan fuar için elimizden geleni yapmaya hazırız”
Uşak Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezer :
“Tarım ve hayvancılığın önemini herkesin anladığı bu günlerde üreticilerimizi yeni teknolojilerle tanıştıran bu fuar bizim için çok değerli. İlk günden beri bu fuarın yanında olduk, yine üzerimize düşeni en iyi şekilde yapma gayretini göstereceğiz”
Uşak Ziraat Odası Başkanı Nafiz Mıdık:
“Böyle bir fuar hep hayalimizdi, yedi sene önce hayalimiz gerçek oldu. Sonra da amacımız hep bu fuarı büyütmek oldu. Zor şartlara rağmen gerçekleştirdikleri bu fuar için GL Platform’a teşekkür ederiz. Fuar süresince çevre illerden çok sayıda ziyaretçi ağırlıyoruz. Turizm ve tarım açısından da büyük katkı sağlıyor. Bu fuarın büyümesi için elimizden geleni yapacağız”
Uşak Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Çelen:
“Toplumsal katkı bizim için önemli. Bu faaliyetlerimizden biri de fuara katılmak. Bize bir yer sağlanırsa, bu sene de seminerler ve etkinliklerimize devam edeceğiz”
Uşak KOSGEB Müdürlüğü Kobi Uzmanı Serkan Kuyucak :
“KOSGEB’in fuarda stant açmak isteyenler için fuar desteği var. Verimli bir fuar olmasını diliyoruz”