CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 27. Dönemin ilk yılında da Bakanlara yönelttiği 1287 adet yazılı soru önergesiyle halkın sorunlarını gündeme taşıdı. Yine bir tarihi rekora imza atan Gürer’in TBMM’de 175 adet kanun teklifi bulunurken 128 adet Meclis Araştırma önergesi yer alıyor.
TBMM’nin en aktif milletvekilleri arasında yer alan Ömer Fethi Gürer, 27. Dönemin ilk yılında 1287 yazılı soru önergesi ile Bakanlara halkın sorunlarını iletti. Cumhurbaşkanı’na yönelttiği sorular ise Cumhurbaşkanlığı sistemi gereği Cumhurbaşkanına soru sorulamayacağı için iade edilmişti. Gürer’in yazılı soru önergelerinin bir kısmı Bakanlar tarafından süresi içinde yanıtlandı. Tarım, esnaf, eğitim, spor ve emek ile ilgili tüm sorunları Bakanlara yönelten Gürer, ayrıca 175 adet Kanun Teklifi ve 128 adet Meclis Araştırma önergesi verdi.
Milletvekilleri tarafından verilen 549 adet Meclis Araştırma Önergesinde imzası bulunan Gürer’in tüm yasama faaliyetleri Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin sitesinde yer alıyor.
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in öne çıkan teklifleri arasında, 3600 ek göstergenin çıkarılması, emeklilikte yaşa takılanlar, emekliler için intibak yasası, emeklilere gıda ve yakacak yardımı, emekliler için bayram ikramiyesi artışı, taşeronda kalanların kadroya alınması, çırak ve stajyerlerin çalışma sürelerinin sigorta kapsamına alınması, kadınlarda SGK öncesi doğum borçlanması sağlanması, geçici ve mevsimlik işçilerin kadroya alınması, çiftçi ve esnaf borçlarının ertelenmesi, üniversite mezunlarının kredi borçlarının ertelenmesi polisler, gaziler, şehitler, öğretmenler ve esnafların özlük haklarını iyileştirici düzenlemelerin yapılması, gıda ve tarıma yönelik düzenlemeler, mülakatın kaldırılması, milli bayramlarla ilgili yeni düzenlemelerin sağlanması ve TRT’nin katkı payını kaldırılması gibi daha birçok toplumsal sorunlara çözüm üretecek Kanun Teklifleri yer alıyor.
Ayrıca Gürer’in milyonları ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanların mağduriyetini giderecek olan Kanun Teklifi doğrudan Genel Kurula getirilmiş ve AKP oyları ile reddedilmişti.
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in halkın sorunlarına yönelik birçok konuda vermiş olduğu meclis araştırma önergeleri de sırasını bekliyor. Gürer’in öne çıkan Meclis Araştırma önergeleri arasında; tarım ve hayvancılık, çalışma yaşamı, gıda esnaf, sanayi, çocuk, kadın, emekli, çevre, doğa, internet ve seçim bölgesi olan Niğde’nin çözüm bekleyen sorunları yer alıyor.
GÜRER, SÖZLÜ SORUDA REKOR KIRMIŞTI
26. dönemde de 122 adet Kanun Teklifi, 4133 adet yazılı soru önergesi, 1097 adet sözlü soru önergesi veren Ömer Fethi Gürer, Meclis’teki 550 milletvekilinin toplamda vermiş olduğu 1596 sözlü soru önergesinin 1097’sini vererek rekor kırmıştı. Ayrıca, 26. dönemde Milletvekillerinin bakanlara sorduğu 27.567 yazılı önergesinin de 4113’ü Gürer tarafından verilmiş, Milletvekilleri tarafından verilen 1000 adet Meclis Araştırmasına da imza atmıştı.
27. dönemde ise Cumhurbaşkanlığı sisteminde bakanlara sözlü soru önergesi verme hakkı kaldırıldı. Bakanların meclise gelmemesi ve milletvekili olmaması Bakanlara sözlü sorulmasını da ortadan kaldırmış oldu.
“CUMHURBAŞKANINA SORU SORAMAZSINIZ”
Anayasa değişikliği ile Milletvekillerinin Cumhurbaşkanına soru sorması da engellendi. 27. dönemde Cumhurbaşkanına soru yönelten CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, TBMM Başkanlığı tarafından yazılı soruları iade edildi. Dönemin TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın imzasıyla gönderilen iade yazısında, "Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 98. maddesi beşinci fıkrasına göre yazılı soru; yazılı olarak en geç on beş gün içinde cevaplanmak üzere milletvekillerinin Cumhurbaşkanı Yardımcıları ve bakanlara yazılı olarak soru sormalarından ibarettir." İlgili soru önergeleriniz, Anayasa'da öngörüldüğü şekliyle Cumhurbaşkanı Yardımcısı ya da bakanlara yönetilmesi halinde işleme konulabilecektir" ifadelerine yer verildi.