Tekstil Sektörü İPUD ile Sürdürülebilir Pamuk Üretimi İçin Bir Arada

Sektörel örgütlenmenin deneyim ve gücünü bir araya getiren IPUD, Türkiye’de sürdürülebilir pamuk üretimi için üyelik başvurularını kabul etmeye devam ediyor. 

Türk pamuğunun ekonomik, sosyal ve çevresel sürdürülebilirlik ilkelerinde üretilebilmesi için, sektör lideri firma ve kuruluşlarının desteği ile 2013 yılında kurulan IPUD (İyi Pamuk Uygulamaları Derneği) her geçen gün bünyesine yeni kurumların katılmasıyla büyümeye devam ediyor.

IPUD, Türk pamuk, iplik, tekstil ve hazır giyim sektörünün lider kurumlarının deneyimini ve gücünü Türkiye’nin en önemli tarımsal ve sanayi ürünlerinden biri olan pamuğun daha sürdürülebilir şartlarda üretilmesi için bir araya getiriyor. Sürdürülebilir pamuk üretimi konusunda harekete geçmek isteyen tüm kişi ve kurumları derneğe üye olmaya davet eden IPUD Yönetim Kurulu Başkanı Leon Piçon, IPUD’un üye sayısının 68’e ulaştığını bildirdi. Piçon, ‘Çiftçiden çırçır işletmesine, iplik üreticilerinden hazır giyim firmalarına, çiftçi birliklerinden ticaret borsalarına kadar Türkiye’de pamuk üretimi, ticareti ve tekstil sektöründe söz sahibi herkesi bu dönüşümün içinde olmaya davet ediyoruz’ dedi.

Türkiye’de sürdürülebilir pamuk üretiminin yaygınlaştırılması amacı ile kurduğu ortaklıklarla, çiftçi ve işçilerin sürdürülebilir pamuk üretimi konusunda kapasitelerini arttırmaya yönelik çalışmalar yürüten ve Better Cotton standardında pamuk üretimini sağlayan IPUD, zirai ilaç kullanımı, toprak yönetimi gibi zirai konuların yanında iş sağlığı ve güvenliği, çalışma koşulları, çocuk işçiliğinin engellenmesi gibi sosyal konularda da çiftçi ve işçi eğitimleri düzenlemektedir. Bu bağlamda 2016 yılında 2345 kişi eğitilmiştir.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri