Et ile birlikte tüketilebilecek en sağlıklı içeceklerin başında doğal maden suyu geliyor. İçerdiği zengin mineralleri sayesinde sindirimi kolaylaştırıyor, tokluk hissi yaratarak fazla yemek yeme isteğinin önüne geçiyor. Bikarbonat mineralinin tüketimi sindirim sistemini rahatlatan önemli bir mineraldir. Bu Kurban Bayramı’nda et tüketiminin yanında havaların sıcak olması da vücudumuzda daha fazla mineral ihtiyacı doğuruyor. Özellikle terleme ile kaybedilen minerallerin zamanında yerine konması hayati derecede önemli bir konu. Kaybedilen bu minerallerin en sağlıklı ve kısa sürede tamamlanması için doğal maden suyu mucizevi bir içecek olarak karşımıza çıkıyor. Litresinde en az bin miligram mineral ihtiva eden doğal maden suları, içme suyundan ve diğer içeceklerden bu özelliği ile ayrılıyor. Bikarbonat sindirim sisteminin rahatlatılmasında, magnezyum kalp ve damar sağlığının desteklenmesinde, kalsiyum ise kemik sağlığının güçlendirilmesinde, potasyum ise kas kramplarının önlenmesinde ve kalbin yeterince genişleyerek akciğerlerden gelen temiz kanın vücuda pompalanmasında önemli rol oynuyor.
Türk halkı olarak bayram kültürümüzde yemek ve ikramın önemli bir yeri var. Özellikle Kurban Bayramı’nda gerek et tüketimi olsun gerekse de etin yanında tatlı, dolma gibi ikramlar olsun sindirim sistemimizi zorlayıcı besinleri yoğunlukla tüketiyoruz. İçerdiği mineraller sayesinde sindirim sistemini desteklediği uzmanlar tarafından da belirtilen doğal maden suyu özellikle bayramlarda güvenle tüketilebilir.