Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Nurhan Çelik yaptığı açıklamada, “Geçen yıl genel sekreterliğimizin destekleriyle hastanemizde kurduğumuz inme ünitesinde mekanik trombektomi yöntemi ile müdahale edilerek beyinde felce sebep olan pıhtı katater yolu ile çıkarılarak iki günde iki hasta sağlığına kavuşturuldu" dedi.
Akut iskemik felç geçiren hastaya zamanında müdahale için acil servis, radyoloji, nöroloji, inme ve 112 ekiplerinin organize hareket etmelerinin önemine dikkat çeken Çelik, "İnme, insanoğlunu çaresiz bırakan, sosyal yaşantısından koparan, yatağa ve başkalarına mahkum eden bir hastalık. İnme ünitemizde bugüne kadar hastanemiz acil servisinde değerlendirilen bin 200 inme hastasından tedavi için uygun 115 hastaya toplardamar yolu ile damar açıcı tedavi uygulandı.
Bu tedaviyi Uz. Dr. Cemile Haki ve Uz. Dr. Aygün Güneş yaptı. Artık hastalarımıza mekanik trombektomi yöntemi de uygulanmaya başlandı. Bu işlem Uludağ Üniversitesi Radyoloji Ana Bilim Dalından Prof. Dr. Bahattin Hakyemez'in katkılarıyla hastanemiz girişimsel radyoloğu Uz. Dr. Yavuz Durmuş tarafından gerçekleştirildi. Mekanik trombektomi adı verilen bu teknikle anjiyografiyle beyinde tıkalı damardaki pıhtıyı çekip damarın tekrar çalışması ve beyin hücrelerinin ölmeden tekrar işlemesi sağlanıyor. Her iki hastamız da gayet iyi. Tutmayan bacak ve kollarını oynatmaya başladılar. İnme geçiren hastalara ve hasta yakınlarına tavsiyem; felce ilk müdahalede zaman çok önemli. Felç emaresi görülen hastanın en kısa zamanda hastaneye getirilmesi lazım" dedi.