Türkiye'de enerji sektörü gelişiyor

Rüzgar sektörü artık kendi ayakları üzerinde duran, üreten ve ihraç eden bir noktaya geldi.

ÇEYREK ASIRLIK MACERA: TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ SEKTÖRÜNÜN BUGÜNÜ
Rüzgar sektörünün artık kendi ayakları üzerinde duran, üreten ve ihraç eden bir noktaya gelmesi son derece sevindirici. Bu gelişimin artarak devam etmesi için global şartlar belki de hiç olmadığı kadar olgunlaşmış durumda. Ülkemize özel şartların hepimizi zorladığı şu günlerde; enerji yatırımcısıyla, sanayicisiyle, hizmet üreten insan kaynağıyla ülkemiz adına bir gurur kaynağı haline gelmiş sektörümüzü bir adım öteye taşımamız hiç de zor gözükmüyor. Kamu kurumlarımız ve özel sektörümüzün yakın koordinasyonuyla oluşturulacak ortak akıl, önümüzü açacak kararların alınması için ihtiyacımız olan yol haritasını sunabilir.


“ENERJİDE DÖNÜŞÜMÜN VE SANAYİLEŞMENİN ÖNCÜSÜ RÜZGAR OLABİLİR”
Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Başkanı İbrahim Erden, rüzgar sektöründe faaliyet gösteren birçok büyük şirketin, artan maliyetler nedeniyle tek tedarikçi ülkeye bağımlılığını azaltarak tedarik zincirlerini çeşitlendirmek ve salgın benzeri dönemlerde yaşanabilecek riskleri en aza indirmek istediğini söylerken pek çok üreticinin operasyonlarını Türkiye’ye kaydırmak istediğini belirtiyor.


“DENİZ ÜSTÜ RÜZGAR ENERJİSİNE DAİR POLİTİK BİR HEDEF AÇIKLANMALI”
Deniz Üstü Rüzgar Enerjisi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Durak, Türkiye’nin deniz üstü rüzgar enerjisi alanında Avrupa’daki uygulamalara bakarak yol haritası çizmesini önerirken “Öncelikle politik bir hedef açıklanmalı. 2030 yılına kadar bir hedef sunularak çalışmalara başlanmalı” diyor.

RUSYA’NIN FOSİL YAKIT GELİRİ UKRAYNA SAVAŞININ MALİYETİNİ GERİDE BIRAKTI
Enerji ve Temiz Hava Araştırma Merkezi’nin (Centre for Research on Energy and Clean Air, CREA) analizine göre, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden bu yana geçen altı ay içinde petrol, gaz ve kömür ihracatından elde ettiği kazanç, işgalin toplam maliyetini geride bıraktı. Rusya’nın en büyük fosil yakıt ithalatçıları sırasıyla AB (85 milyar euro), Çin (35 milyar euro), Türkiye (11 milyar euro), Hindistan (7 milyar euro) ve Güney Kore (2 milyar euro) oldu. Fosil yakıt ihracat gelirleri, Rusya’nın federal bütçesine tahmini 43 milyar euro katkıda bulunarak, Ukrayna’daki savaşın finanse edilmesine yardımcı oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri