Yüksek takipçili, Barack Obama, Joe Biden, Jeff Bezos, Elon Musk ve diğer bazı teknoloji şirketi sahiplerinin hesaplarının ele geçirilmesiydi. Dananın kuyruğu burada koptu ve Twitter için güvenlik açığının yüksek olduğu gündeme geldi. Twitter güvenlik açığı için yeni planlar devreye sokuyor. Yaşanan son olay ise Twitter’ın kullanıcıların severek kullandığı bu platformu daha güvenli hale getirmek için adım atmasına önayak oldu.
Twitter CEO’su Jack Dorsey, daha önce bilgisayar korsanlığı girişiminin, manipülasyon hedefi haline gelen bazı şirket çalışanlarının güvenlik açığı nedeniyle olduğunu söylemişti. Ona göre şirket, çalışanlarının sosyal mühendisliğine karşı korumada ve ayrıca şirketin dahili araçlarını kısıtlamada geride kaldı. Bunları da göz önüne alarak Twitter, platformu kimlik avı girişimlerine karşı daha korunaklı hale getirecek ve hackleme olaylarına karşı yeni bir yöntem geliştiriyor. Yeni güvenlik anahtarları ve araçları sunacak olan Twitter, giriş doğrulama işlemlerini çeşitlendiriyor.
Teknoloji sorumlusu Parag Agarwal ve Twitter veri koruma yetkilisi Damien Kieran bir blog yazısında, platforma daha fazla güvenlik katmanının ekleneceği belirtildi. Temmuz’da yaşanan olayın bu yeni planı devreye sokmakta daha hızlı davranılmasına neden olduğunu söyleyen yazıda, platformun zaten bir süredir daha fazla güvenlik özelliği getirmek için çalıştığının altı çiziliyor.
Söz konusu yeni güvenlik araçları ise temelde kullanıcıların hesaplarına başka kişilerin ulaşmasını engelleyerek, kimlik doğrulaması gibi ek adımları ekleyecek. Bu güvenlik araçlarının yanı sıra Twitter, siber güvenlik için bazı yeni eğitim kursları da başlattı. Agarwal ve Kieran, kamuya açık olmayan bilgilere erişim sağlayabilenler için yeni başlatılan iki yeni zorunlu eğitim oturumunu anlatırken, bu kurslar hakkında da bazı ayrıntılara değindiler. Twitter ayrıca tüm çalışanlar için mevcut siber güvenlik kurslarının sıklığını ve kullanılabilirliğini artırıyor.