Sosyal medyanın gücü denince akla ilk gelen markalardan biri olan Twitter en son yaptığı açıklamada, İran ile bağlantılı olan 4779 adet hesabı ortadan kaldırdığını dile getirdi. Sadece bununla da sınırlı kalmayacağını belirten on üç yıllık marka, kaldırılan hesaplardan daha fazla bilgi toplayacağını da sözlerine ekledi. Ayrıca buralardan edinilen bilgiler, halka açık olan veri tabanında yer alacak.
Amerikan sosyal medya sitesinin tek derdi sadece İran bazlı hesaplar değil. “İnternet Araştırma Merkezi” adı verilen bir Rus internet sitesinin bünyesinde yer alan dört hesap ile İspanya ve Venezuela merkezli 130 hesap, ünlü platformu uzun bir süre meşgul etti.
Twitter’ın site içi işleyisi konusunda bir numaralı isim olan Yoel Roth, bu mesele ile alakalı yazdığı bir blog mesajında şunları ifade etti: “Verileri açık ve erişilebilir bir hale getirerek; araştırmacıları, gazetecileri, hükümetleri ve halkları güçlendirmeyi diliyoruz. Bu güçlendirmeyi dilememizin sebebi çok açık. Özellikle seçimler gibi sosyal medyanın sallandığı zamanlarda huzur istiyoruz. Buna ek olarak, insanların kamusal konuşmanın bütünlüğü konusunu etkileyen kritik konular hakkındaki anlayışlarını derinleştirmeyi arzuluyoruz.
Silinen hesapların, yazdığı mesajlar ile paylaştığı medya içeriklerini (resim, fotoğraf veya video) arşivleyen ünlü oluşumun bilgi deposu çok büyük. 2018 yılının Ekim ayında, paylaştığı arşiv boyutu ile gündeme oturan Twitter’ın sakladığı Tweet sayısı 30 milyonu geçmişti ve toplamda 1 terabayt medyayı da bünyesinde barındırıyordu. Twitter hesap silme mevzusu, gün geçtikçe daha da ciddileşecek gibi gözüküyor.