Unutkanlığa karşı meyve salatası öneren İç Hastalıklar Uzmanı Dr. Gürkan Kubilay, Yemişim Diyetini isimli kitabında, unutkanlığa iyi gelen meyve salatasını tarif ediyor. İşte o salata...
Malzemeler
1 elma (kabukları ile beraber, küp, küp doğrayınız)
8-10 adet kuru yaban mersini
3 adet kuru erik
1 adet ince dilim karpuz
1 yemek kaşığı kuru üzüm
10 – 12 adet böğürtlen
3 adet kaju
2 adet ceviz
Hazırlanışı
Malzemeleri sırasına göre karıştırın. Bu meyve salatasını 2 ay boyunca tüketmelisiniz. İlk 10 gün, her gün yiyin. Sonraki 50 gün ise gün aşırı olmak üzere her akşam yemeğinden 2 saat sonra mutlaka tüketin.
Önemli not; bu salata ile beraber, ilk 10 günde 2 kez, sonraki 50 günde en az 5 kez, akşam yemeğinde, somon, sardalya veya uskumru tüketin. Balığın yanında, mutlaka kuru soğan olsun.