İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi ve Doğal Sofra Urla işbirliğiyle bu yıl 7.si gerçekleşecek olan “Urla Mart Dokuzu Ot Festivali” 25 Mart Cumartesi ve 26 Mart Pazar günleri düzenlenecek. Festivalde yerli üretici ve mutfak ustaları, ağzının tadını bilenlerle buluşacak. Doğal ve geleneksel gıdaların ön plana çıkarılmak istendiği festivalde dolu dolu iki gün geçirilecek. Her sene farklı bir otun tema olarak kullanıldığı festivalde, bu sene ki tema ise birçok yararı olan arapsaçı (sıra) otu olarak belirlendi.
ETKİNLİK PLANI
25 Mart 2017 Cumartesi Günü saat 10.45’te İskele Urit Restoran yanından buluşularak rehber eşliğinde kültür turu ile başlayacak olan Mart Dokuzu 7. Urla Ot Festivali, saat 14.00’da Urla Cumhuriyet Meydanı’ndan Eski Tamirhane Binasına kadar yapılacak olan kortej yürüyüşü ile devam edecek. Açılışın ardından festival, Tamirhane Binasında düzenlenecek panel ve yemek atölyeleri ile birinci gününü tamamlayacak. 26 Mart 2017 Pazar günü ise Özbek Köyü’nde, Özbekli kadınlar eşliğinde ot toplama ve otları tanıma etkinliği yapılacak. Arından saat 12.00’da Özbek Köy Meydanı’nda düzenlenecek olan şenlikte, “Müzik Dinletileri”, “Öğrenci Kulüplerinin Gösterileri”, “Çocuk Aktiviteleri” ve “Müzik Dinletileri” olacak. Son olarak ise saat 13.00’da “Otları Tanıyalım Yarışması” düzenlenecek.
BAŞKAN SİBEL UYAR’DAN DAVET VAR
Bu sene 7.sini düzenlenecek olan Mart Dokuzu Ot Festivali’ne tüm vatandaşları beklediğini belirten Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar; “Nefes aldığınızı, yaşadığınızı hissetmeniz için ve leziz otlarımızı toplayıp, sofralarınızda sağlıklı besinler tüketmek istiyorsanız bu hafta sonu Urla’ya davetlisiniz. Ürün kalitesi ve toprak verimini arttırmak için İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte çalışıyoruz. Urlalı toprağını satmasın. Çiftçilerimiz kalkınsın. Çocuklarımız sağlıklı gıdalar tüketsin istiyoruz” dedi.