Uzmanı açıkladı! İftarda cacık yerseniz...

Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu açıkladı. Bakın iftarda cacık yemenin nasıl bir etkisi varmış...

Gıda ve Beslenme Derneği Başkanı Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu Ramazan ayında dikkat edilmesi gerekenler hakkında önemli uyarılarda bulundu. Sıcak havanın etkisiyle vücutta oluşabilecek sağlık sorunlarına dikkat çeken Elmacıoğlu’nun açıklamalarına birlikte göz atalım.


İstinye Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi ve Gıda ve Beslenme Derneği Başkanı Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu Ramazan ayında oruç tutan vatandaşlar için önemli açıklamalarda bulundu. Suyun önemine dikkat çeken Elmacıoğlu’nun dikkate alınması gereken açıklamalarını sizler için hazırladık, göz atmadan geçmeyin.
 

‘’Suyu sofranızdan eksik etmeyin’’

Suyun yaşamın vazgeçilmez bir parçası olduğunu belirten Prof.Dr.Funda Elmacıoğlu, suyun ve suyun yanı sıra oldukça zengin bir içeriğe sahip olan süt ürünlerinin sofralardan eksik edilmemesi gerektiğini dile getirdi. Elmacıoğlu, "Sütten yapılan yoğurdu ve yoğurdun yarı yarıya sulandırılması ile yapılan ayranı mutlaka sofralarından eksik etmemelerini tavsiye ediyorum"  sözleri ile konuşmasına devam etti.
 

‘’Cacık mutlaka tüketilmeli’’

Prof.Dr.Funda Elmacıoğlu, cacığın iftar sofralarında mutlaka tüketilmesi gerektiği savunurken cacığın bağırsakları çalıştıran bir besin olduğunu belirtti:’’ Çünkü cacık, su, protein, kalsiyum ve sebze ağırlıklı. Bağırsakları çalıştıracak olan güzel bir besin kombinasyonu. Ayranda  iftardan sonra susuzlukla baş edebilmek adına sahura kadarki süre içerisinde organizmanın çok rahat hücreye alabildiği sıvıdır.’’
 

‘’Kefir bağırsakları düzenliyor’’

Probiyotiklerin bağırsaklar üzerindeki etkisinden de bahseden Elmacıoğlu, en etkili probiyotiklerden birisi olan kefirin bağışıklık sistemini düzenlemesinden ve metabolizma hızlandırıcı etkisinden söz etti:


’’ Belki de ramazanda insanların yaşadığı en büyük problem hazımsızlık ve bağırsak sorunları. Bu durumda iftarda içeceğiniz bir ila iki bardak kefirle vücudun fizyolojik fonksiyonlarını ve özellikle bağırsak hareketlerini kefirle düzenleyebilirsiniz. Kefiri bulamazsanız bile bir kase yoğurt kefirin yapacağı probiyotik etkiye yakın bir etki yapacağından rahatlıkla bağırsak sindirim problemi yaşamadan ramazanı tamamlayabilirsiniz. ‘’
 

‘’İftar ile sahur arasında mutlaka yürüyün’’

 

Açıklamalarına yürüyüş yapma tavsiyesi ile devam eden Elmacıoğlu, hazımsızlık ve bağırsak sorunlarına iyi gelmesi açısından iftar ile sahur arasında en az yarım saatlik bir yürüyüş yapılması tavsiyesinde bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri