Gazi Hastanesi Saç Ekim Merkezi Direktörü Yasemin Gülgör; badem, somon balığı, istiridye, mercimek, kabak çekirdeğinin saç sağlığı için tüketilmesi gerektiğini söyledi. Somon balığında bulunan Omega-3 yağ asitlerinin saç köklerini güçlendirerek saç büyümesini uyardığını anlatan Gülgör, balığın B12 vitamini ve demir içerdiğini söyledi. Gülgör, saçların daha hızlı büyümesine yardımcı olacak bu besinin haftada iki kez tüketilmesi gerektiğini söyledi.
İstiridyenin çinko açısından tam bir altın madeni olduğunu anlatan Gülgör, “Saçları uzatmanın ötesinde parlaklık ve canlılık vermektedir. Bir günde bir istiridye bu elementin günlük ihtiyacını telafi eder. Eğer düzenli istiridye tüketemiyorsanız buğday kepeği, sığır eti tüketebilirsiniz. Bu gıdalarda da çokça çinko bulunmaktadır” dedi. Mercimeğin de saç sağlığı açısından tüketilmesi gerektiğinin altını çizen Gülgör, “Saçların büyümesinde önemli olan demir içeriği için bir kayıt tutucudur. Dolayısıyla bir kase mercimek çorbası bu elementin günlük ihtiyacını yaklaşık yarısını içermektedir. Buna ek olarak çinko, kolin kafa derisindeki kan tedarikini normalleştirir ve diğer yararlı elementleri içerir” diye konuştu.
Kabak çekirdeğinin içeriğindeki B1,B2,B3 ve B4 maddelerinin saç büyümesinde sorunlu kişilerin tedavisinde çok faydalı olacağını anlatan Gülgör, “Ciddi saç dökülmesi yaşarsanız araştırmaya göre bu hastalıkta şiddetli formlarda bile yardımcı olduğundan diyetinize daha fazla bal kabak yağı eklemeniz gerekir. Badem ise biyotin yağlı asitler ve B vitaminleri gibi yararlı maddeler içerir. Bu maddeler saçlarımızın sağlıklı bir şekilde uzamasına ve canlı görünmesine sebep olmaktadır” ifadelerini kullandı.