Araştırmalara göre günlük hayatta sıklıkla tükettiğimiz birçok yiyecek sahurda yediğimizde ciddi hastalıklarına neden oluyor. İşte sahurda yendiğinde rahatsız eden o yiyecekler...
Oruç tuttulduğunda vücutta belli bir takım değişiklikler meydana gelir. Orucun ilk günlerinde baş ağrısı, mide problemleri gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Ancak bu tür sorunların bir kaçının sahurda yediğimiz bir takım yiyeceklerden kaynaklandığını biliyor muydunuz?
İşte sahurda yenildiğinde sağlık sorunlarına neden olan yiyecekler...
Lokmanızı 40 kere çiğneyin
Mide rahatsızlıkları ile ilgili verilen önerilerden bir diğeri ise besinleri en az 40 kere çiğnemek. Lokmanızı uzun süre çiğneyerek tüketirseniz mide rahatsızlıklarınız büyük oranda azalacaktır.
Limon ve greyfurt
Uzmanlar mide rahatsızlığı olan kişilerin özellikle sahurda limon ve greyfurt gibi besinlerden uzak durmasını tavsiye ediyor. Sahurda yemekler arasında mola verilmesi gerektiği çünkü hızlı yemek yemenin reflüyü tetiklediği biliniyor.
Domates
İçeriğinde bol miktarda asit barındıran domates mide hastalıklarını tetikleyebiliyor. Domatesi özellikle Ramazan ayında belirli miktarda tüketmek mide hastalıklarını engelleyecek bir yöntem olabilir.
Tatlılardan uzak durun
Ramazan ayında özellikle sahurda tatlı yemek çok sakıncalı. Yediğiniz iki baklava üç saatlik egzersiz ile eşdeğer. Bu nedenle özellikle şerbetli tatlılardan uzak durmak tavsiye ediliyor.