“Bu işlem Bankamızın uluslararası yatırımcılar nezdindeki bilinirliğini, yüksek kredibilitesini, güçlü imajını bir kez daha teyit etmiştir”
Kırılganlığın ve belirsizliğin arttığı bir dönemde orta vadeli tahvil ihraç programının yarattığı esnekliği kullanıp çok kısa bir sürede piyasaya çıkarak başarılı bir işlem gerçekleştirdiklerini ifade eden VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan, “Son bir haftalık süreçte ülkemizden yapılan eurobond ihraçlarındaki artışa ve piyasaların dikkatinin Arap ülkelerinin borçlanma işlemlerine kaymış olmasına rağmen, tahvil ihraç işlemimize çok kısa bir sürede yaklaşık 140 yatırımcıdan 2,5 kat civarında talep topladık. Dünyanın her bölgesinden toplamış olduğumuz yüksek kaliteli yatırımcı talebi sayesinde ihracın fiyatlaması MS+435 seviyesinde, başlangıç gösterge fiyatından (MS+450) 15 baz puan aşağıda gerçekleşmiş olup, kupon oranı %5.5 ve nihai getiri oranı %5.614 olarak belirlenmiştir. Bu işlem, Bankamızın uluslararası yatırımcılar nezdindeki bilinirliğini, yüksek kredibilitesini ve güçlü imajını bir kez daha teyit etmiştir” dedi.
“Bu işlemler, kredi derecelendirme kuruluşlarına en güzel cevap niteliğindedir”
Ülkemizin notunun kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s tarafından yatırım yapılabilir seviyenin altına çekildiği son bir aylık dönemde VakıfBank, Sendikasyon Kredisi, Seküritizasyon işlemi ve dün gerçekleştirilen tahvil ihracı ile yapılan işlem tutarı 2.225 milyar dolar seviyesine ulaştı. Aydoğan, “Bu işlemler, ülkemizin notunu düşüren kredi derecelendirme kuruluşlarına verilebilecek en güzel cevap niteliğindedir. VakıfBank olarak kaynak yapımızı çeşitlendirmeye, farklı yatırımcı kitlelerine uygun yapılarla yurtdışından uzun vadeli ve uygun maliyetli fon temin etmeye ve bu sayede ülkemizin katma değeri yüksek projelerine destek olmaya devam edeceğiz. Yılbaşından bu yana, yurtdışından sağlamış olduğumuz kaynak tutarının 4.5 milyar dolar’a yaklaşması, bu durumu net bir şekilde ortaya koymaktadır” dedi.
500 milyon dolarlık tahvil ihraç işleminin düzenleyici bankaları ise; Emirates NBD PJSC, Goldman Sachs International, ING Bank N.V., National Bank of Abu Dhabi PJSC, SMBC Nikko Capital Markets Limited, Societe Generale ve Wells Fargo Securities oldu.