Vali Yardımcısı gece vakti otobüse binerse!

Kırklareli Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven, gecenin bir yarısında otobüse bindi. Otobüs yolcuğunda keyifli vakit geçiren Tanrıseven, "Yöneticiler, halkı anlamak ve nabzı tutmak için sık sık toplu taşımayı kullanmalı" mesajını verdi.

MEDYA EGE - Geçmiş dönemde Tire Kaymakamlığı görevinde de bulunan Kırklareli Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven, gecenin bir yarısında otobüse binerek sokağın nabzını tuttu. Tanrıseven, resmi bir program sonrası bindiği otobüs ile Ahmet Cevdet Paşa Erkek Öğrenci Yurdu'na giderek öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerin duygu ve düşüncelerini dinleyen Vali Yardımcısı Hasan Tanrıseven, sorun ve ihtiyaçları da dinleyerek gerekli talimatları verdi. Yurttan ayrıldıktan sonra tekrar otobüse binerek yolculuğunu sürdüren Tanrıseven, otobüs şoförü ile yaptığı sohbet sırasında, kuralların herkes için olduğu mesajını vererek, "Vali de kurala uymalı, hatta bizim herkesten daha çok kurallara uygun davranmamız lazım" ifadelerini kullandı.

Tanrıseven, o geceyi şu sözlerle anlattı:

"Bu gece resmi bir programdan çıkınca makam aracını gönderdim; durakta otobüs bekledim. Bu arada bir öğrenci ile sohbet ettim. Adı Ahmet Yüksel. Gece servisi ile yurda dönüyormuş. Otobüse bindik, otobüs balık istifi dolu.

Ahmet Cevdet Paşa Erkek Öğrenci Yurdu'na çatkapı ziyarette bulundum. Maç izleyen öğrenciler şaşırdı ve ama bir o kadar da karşılarında bir mülki amiri görmekten duydukları mutlululuk görülmeye değerdi. Öğrencilerin duygu ve düşüncelerini sordum, ilettikleri sorunları not aldım.

Çıkınca 'Şehre bırakalım' teklifine de 'Otobüs ile geldik, otobüs ile dönelim' diyerek teşekkür ettim.
Bindiğim otobüsün şoförü Şerif Amca ile keyifli bir sohbet yaptık. Şoförümüze, 'Otobüs neden dönüşte tenha' diye sordum. O da 'Bu son servis. Bu saatten sonra Vali de gelse almam' dedi. Biraz daha gittik. Bir soru daha sorduğumda 'Vali de gelse yok derim' diye cevap verdi. Ben de Şerif Amca'ya 'Ben Vali Yardımcısıyım' deyince 'Kusura bakmayın efendim. Sözün gelişi söyledim' diye karşılık verdi. Ben de 'Söylediğiniz doğru. Vali de kurala uymalı, hatta bizim herkesten daha çok kurallara uygun davranmamız lazım' dedim. Şoförümüz Şerif Amca'nın benim bir personelimin babası olması da gecenin bir diğer sürpriziydi.

Yıllardır fırsat buldukça otobüs ve minibüse binerim. Yöneticiler, halkı anlamak ve nabzı tutmak için sık sık toplu taşımayı kullanmalı. Sıra dışı çok ama çok güzel bir geceydi bu gece. Hem benim için hem de sohbet ettiğim herkes için."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri