VİRA'dan bir ilk daha

Vira Stratejik Ortaklık bir ilke imza atarak hayata geçirdiği VKOD Eğitim Programı ile çalışanlara kodlama öğretecek. Program kapsamında ayrıca çocuklar için de sınıflar açılacak.

Vira Stratejik Ortaklık Türkiye'de bir ilke imza atarak oluşturduğu VKOD Eğitim Programı'nı düzenlediği lansmanla duyurdu. Vira Stratejik Ortaklık, Dokuz Eylül Üniversitesi ve TEB Girişimcilik Ofisi'nin ortaklığı ile oluşturulan eğitimlerin içeriğini ise temel kodlama ve dijital kültür oluşturuyor.

Sektöründe öncü çok sayıda şirketin insan kaynakları uzmanının katıldığı lansmanda VKOD'un tanıtımının yanı sıra çalışanların neden kodlama öğrenmesi gerektiği ve kodlamanın iş dünyasına yansımaları da masaya yatırıldı. Lansmanda ayrıca katılımcılara oyunlaştırma deneyimi üzerinden çalışan bağılığın nasıl artırılacağı canlı olarak deneyimletildi. Lansmanda düzenlenen ''Dijital Dönüşümde Yetkinlikler Nasıl Değişiyor'' isimli oturumda Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pınar Süral Özer ve Maxion Wheels Başkan Yardımcısı Türkiye ve Afrika Operasyonları Hakan Ünlü katılımcılara dijital dönüşümün iş dünyasına yansıması ile ilgili bilgilerini aktardı.

KEŞFET-ALGILA-UYGULA

Hayata geçirdikleri kodlama ve dijital kültür eğitimleri programı VKOD ile ilgili konuşan Vira Stratejik Ortaklık Genel Müdürü Senem Kılıç, teknolojide yaşanan dijital dönüşümün ve gelişimin operasyonel süreçler ile insan kaynakları departmanlarını yakından ilgilendirdiğini belirtti. Yaşanan dönüşümü anlayabilmeleri ve şirketleri geleceğe taşıyacak gerekli adımları atabilmeleri için çalışanların temel kodlama ve dijital kültüre hakim olmaları gerektiğini vurgulayan Kılıç, ''VKOD teknolojik tabanlı bir eğitim programı. Algoritmik düşünceyi keşfetmek, algılamak ve uygulamak üzerine kurulu. Program kapsamında ilk olarak şirket yöneticilerine ve insan kaynakları çalışanlarına temel kodlama eğitimi ile dijital kültür eğitimi vereceğiz. Böylece çalışanlar temel seviyede kodlamaya hakim olacaklar ve iş dünyasında yaşanan dijital dönüşümü daha derinlemesine analiz edebilecekler'' dedi.

BİLGİSAYARSIZ KOD YAZMAYI ÖĞRENECEKLER

VKOD Eğitim Programını bitiren çalışanların, eğitim sonunda bilgisayarsız kod yazma, programlama, elektronik, görsel tasarım, projelendirme ve sunum becerileri kazanacağına dikkat çeken Kılıç, ''Günümüz iş dünyası hızla değişiyor. Dijital dönüşümden etkilenmeyen hiç bir sektör kalmadı. Bu anlamda yaşanan en büyük sıkıntılardan biri ise çalışanların dönüşümü anlayamaması ve şirketlerini bu alanda yönetememeleri. Dijtal dönüşümün temelini ise kodlama oluşturuyor. Vira Stratejik Ortaklık olarak bu alandaki sorunları gidermek ve ülkemizde faaliyet gösteren şirketlerin değişime hızla ayak uydurabilmelerinin önünü açmak için dönüşümün insandan başlaması gerektiğine inanıyoruz. Vereceğimiz kodlama eğitimleri ile de hem çalışanların dönüşüme ayak uydurabilmelerini hem de bu noktada şirketlerine katkı koyabilmelerini hedefliyoruz'' diye konuştu.

TÜM ÇOCUKLAR İÇİN KODLAMA

VKOD eğitimlerinin yalnızca çalışanlar için değil, çocuklar için de tasarlanmış bir program olduğunun altını çizen Kılıç, şirketler bünyesinde çalışanların çocukları  için de eğitim sınıfları açacaklarını ifade etti. Türkiye'nin geleceği için yeni  nesillerin mutlaka dijital kültüre ve temel kodlama bilgisine sahip olması gerektiğine vurgu yapan Kılıç sözlerini şu şekilde sürdürdü: ''Bu programlardan elde edeceğimiz geliri durumu olmayan çocuklarımızın kodlama eğitimi almasına aktaracağız. Böylece kodlamaya yeteneği olan ancak maddi durumları bu eğitime el vermeyen çocuklarımıza da destek sağlayacağız.''  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri