Şirket yeni sistemin başka bir kişinin telefonunuza erişim sağlaması için tasarlandığını, hesabı web tarayıcılarına bağlamayacağını ifade etti. Bu da gönderilen ya da alınan tüm mesajlara kullanıcı doğrultusunda izin verileceği anlamına geliyor. The Verge’nin haberine göre yeni sistem ilk etapta Touch ID veya Face ID ile iOS 14 çalıştıran tüm iPhone cihazlarında ve biyometrik kimlik doğrulaması etkinleştirilmiş tüm Android cihazlarında etkinleştirilecek.
Bu da kullanıcıların tüm cihazları için biyometrik kimlik doğrulamasını devre dışı bırakmadıkları sürece hesap bağlamak için yeni özelliği kullanmak zorunda olacakları anlamına geliyor. Telefonlarında biyometrik kimlik doğrulaması olmayan kullanıcılar ise hesaplarını her zamanki gibi bağlayabilirler.
Yeni sistemin WhatsApp’ın yüz taramalarında veya parmak izlerine eriştiği anlamına gelmiyor. Zira kullanıcıların hesaplarını bağlamasına izin verilmeden önce ek bir kimlik doğrulama ölçüsü olarak cihaz üzerindeki güvenlik sistemlerine erişmek için diğer tüm uygulamaların aynı biyometrik veri API’larını kullandığını belirtelim.
Bu ayın başında uygulamanın dayattığı yeni sözleşme, Facebook’un kullanıcı verilerini paylaşması için yasal bir zemin oluşturma anlamı taşıyordu. Söz konusu sözleşmeye birçok tepki gelirken, Telegram, Signal, BİP gibi uygulamalara akış söz konusu olmuştu. Tüm bu gelişmelerin ardından ise WhatsApp sözleşmeyi yürülüe koyma süresini ertelemişti.