Y Kuşağı Tarafından Problem Olarak Görülen 10 Şey

Bencil olarak tanımlanan Y Kuşağı'nın gördüğü 10 problem

1980-1999 arası doğan ve insan kaynakları literatürüne 'Y Kuşağı' olarak geçen kuşak bir önceki nesil tarafından kayıtsız ve bencil olarak tanımlansalar da dünya hakkında derin endişelere sahip.

Sahraaltı bölgede yaşayan gençlerin yüzde 22'si, Avrupa-Asya bölgesinde yaşayanların ise yüzde 8,2'si ülkelerinde ve dünyada ekomik imkanların yetersizliğinden ve işşsiz kalmaktan endişe duyuyor.
 
Temiz suya ve sağlıklı gıdaya erişim dünyada milyonlarca insanın halihazırda yaşadığı bir sıkıntı. Dünya genelinde gençlerin yüzde 15,1'i su ve gıda güvenliği konusunda endişe taşıyor. Afrika'da milyonlarca insanın temiz suya ve gıdaya erişimden mahrum. Öte yandan kasırga felaketiyle sarsılan Haiti'de temiz su kaynaklarının tahrip olması nedeniyle ülkede kolera salgını başladı.

Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde yaşayan genç nüfus ülkelerindeki siyasi istikrarsızlığı ve özgürlük alanlarının kısıtlanmasını büyük bir problem olarak görüyor.

Kuzey Amerika'da yaşan Y kuşağı gençlerinin yüzde 21,8'si yetersiz eğitimin önemli bir sorun olduğunu düşünürken bu oran yaşamsal ihtiyaçların daha fazla ön plana çıktığı Sahraaltı ülkelerinde yüzde 7'ye kadar düşüyor.

Özellikle Sahra çölünün aşağısında kalan Afrika ülkeleriyle Ortadoğu'da yaşayan her dört gençten biri güvenli ve refah içerisinde bir yaşamın endişesini taşırken bu oran diğer bölgelerde biraz daha düşük.

Yolsuzluk dünya genelindeki az gelişmiş ve gelişmekte olan bir çok ülkenin problemi olarak öne çıkıyor. Afrika'da gençlerin yüzde 32'si şeffaflık ve yolsuzluğun ciddi bir sorun olduğunu düşünürken bu oran Güney Amerika'da yüzde 27 Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da ise yüzde 23,2 düzeylerinde kalıyor.

Latin Amerika'da yoksulluk endişesi taşıyanların oranı yüzde 40,4 olurken, onları yüzde 33,9'la Kuzey Amerika izliyor.

Dinler arası ve mezhep çatışmalarının yoğun olduğu Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki Y jenerasyonunun yüzde 45,1'i dini çatışmaların önemli bir sorun olduğu inancını taşıyor.

Özellikle Avrupa/Asya bölgesiyle Ortadoğu/Kuzey Afrika'da yaşayan her iki gençten biri savaşların büyük bir problem olduğu görüşünde.

Dünya genelinde gençlerin neredeyse yarısı iklim değişikliğinin gelecekleri önünde duran en büyük engel olduğunu düşünüyor.


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri