Yaşamını resimleriyle anlatıyor

Engelli oğlu ve kanserle verdiği yaşam mücadelesini tuvallere yansıtan İzmirli ressam Sevinç Yurtseven’in, açtığı sergi büyük ilgi görüyor.

Yaşadıklarından yola çıkarak resimlerinde hayatındaki izleri anlatan ressam Sevinç Yurtseven, ikinci kişisel sergisini İzmir Kadın Kuruluşları Birliği’nin katkılarıyla Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açtı.

Engelli oğlu ile yaşam mücadelesi ve yakalandığı kanser hastalığı sürecinde yaşama resim yaparak tutunan ressam Sevinç Yurtseven, hayatını yaşamın özünü, figüratif çalışmalarıyla tuvallere yansıttığını belirterek “Benim Hikayem” adlı sanat yolculuğunu şöyle özetliyor; “Bakımını tek başına üstlendiğim ağır engelli Moibus sendromlu oğlum Çağıl ile verdiğim yaşam mücadelesi sırasında yakalandığım kanser hastalığı ile de savaşmak zorunda kaldım. Oğlumun bana öğrettiği gibi tüm zorluklara karşın hayata tutunup asla pes etmemeyi ilke edinmiştim. Aldığım kemoterapiler ve gerçekleştirilen kemik iliği nakli ile hayata yeniden tutunurken, umutlarımı resim sevgisi ile destekledim. Oğlumla yaşantımı ve kanser hastalığı ile mücadelemi resimlerime yansıttım. Bana çok iyi geldi. Hastalığı yendim.”

Sanatla terapinin gücünü kendine motivasyon olarak gören, nakil sırasında konakladığı odada resim çalışmalarına devam ettiğini de söyleyen sanatçı, tedavi sonunda hastane yönetiminin de desteğiyle hastane fuayesinde açtığı bireysel serginin de hasta ve yakınlarına ışık tuttuğunu söyledi.

Türk Dünyası Güzel Sanatlar Birliği Kurucu üyesi olan sanatçı, birçok uluslar arası ve karma sergilerde yer aldı. 2021 yılında ilk kişisel sergisini açtı.

Birçok teknik üzerine çalışan ve kendi hikayesi bir başarı öyküsü olan sanatçı, atölyesindeöğrencileri ile resim çalışmalarına devam ediyor. Hedefler ve ruhu iyileştiren hobiler sayesinde insanların umutlarına sıkı sıkı tutunması gerektiğini vurguluyor.

SEVİNÇ YURTSEVEN

İzmir doğumlu (1966) olan sanatçı, ilk ve orta öğrenimini İzmir’de tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni bitirdi.

Özel sektörde çalışırken, içindeki istek onu resme yönlendirdi. 1992 yılında hobi olarak başladığı el Sanatları çalışmaları ve aldığı eğitim sayesinde 1996 yılında, Usta Öğretici olarak eğitmenliğe başladı. Daha sonraki yıllarda Kültür Bakanlığı İzmir Resim Heykel Müzesi sanat atölyelerinde kara kalem, yağlıboya ve akrilik çalışmaları gerçekleştirdi. İzmir’de birçok ünlü hocanın atölyelerinde çalıştı, birçok sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik yaptı.

İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Dönem Sözcüsü Gülsen Özkan, 5 Aralık tarihinde açılışını yaptıkları serginin büyük ilgi görmesi üzerine, süreyi uzattıklarını, 25 Aralık 2023 tarihine kadar görülebileceğine işaret etti. Özkan, “Mücadeleci ve başarı öyküleri bulunan kadınlarımızın emeğinin sergilenmesi için elimizden geleni çabayı göstereceğiz. ”dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri