Bayramı yakınlarından uzakta huzurevlerinde geçirmek zorunda kalan yaşlılarımız yalnız kalmasın diye Turkcell, BayramOlsun.com web sitesini bayramı süresince kullanıma açtı. Dileyenler siteye girerek canlı telefon görüşmesi yapacak ya da kutlama mesajı bırakacak. Ücretsiz olarak gerçekleşecek olan aramalar ve bırakılan mesajlar ile Türkiye’nin sesi hatırlanmayı bekleyen büyüklerimize ulaştırılacak.
İSTANBUL – Bayramda ‘Herkesin arayanı soranı olması’ fikrinden yola çıkan Turkcell, yaşlılarımız için bayramlaşmayı dijital ortama taşıdı. Huzurevlerinde yalnız kalan ve hayatta çok da fazla arayıp soracak kimsesi olmayanları “Bayram, arayanın soranın varsa bayramdır” diyerek açılan BayramOlsun.com web sitesini üzerinden bayram boyunca Türkiye ile buluşturacak olan Turkcell, yaşlıların da yüzlerinin gülmesine destek oluyor.
Turkcell Kurumsal İletişim Direktörü Engin Gedik, Türkiye’nin Turkcell’i olarak bayramların bayram tadında olmasını ve aynı mutluluğu huzurevindeki büyüklerimizin de yaşamasını istediklerini belirterek, “Bizim arkadaşlarımız bu bayramı huzurevi ziyaretlerinde geçiriyorlar. İstiyoruz ki insanımız da bu sosyal sorumluluk projesinin içinde olsun. Evlerinden çıkamasalar cep telefonlarından ve bilgisayarlarından BayramOlsun.com adresine girerek birkaç dakikalarını yaşlılarımıza ayırsınlar. Emin olun hem arayanların hem de aradıkları büyüklerimizin yüzü hiçbir bayramda olmadığı gibi gülecek” dedi.
Yaşlıların bayramının önceki bayramlardan farklı olmasını hedeflediklerini ifade eden Gedik, “Hatırlanmayı bekleyen büyüklere seslerini ulaştırmak isteyen herkes için Kurban Bayramı süresince hizmet verecek web sitesi üzerinden dileyen herkes ücretsiz olarak bir huzurevi sakiniyle görüşebilecek ya da ona sesli mesaj gönderebilecek” diye konuştu.
Çarpıcı hayat hikayeleri
Huzurevlerinde yüzlerce hayat hikayesi var. NASA’da 22 yıl boyunca çalışan ve şu anda Suadiye Huzurevi’nde kalan Yıldız Teyze, İngilizce sohbet etmeyi seviyor ve kendisine gelecek telefonları bekliyor. 84 yaşındaki Şükran Teyze İstanbul Üniversitesi’nden emekli bir öğretim üyesi. Uzmanlığı olan Sanat Tarihi konusundaki hikayelerini halen severek huzurevindeki arkadaşlarına anlatıyor ve geçen yıllara rağmen kendisini dinletmeyi başarıyor.
Zeki Müren’in Terzisi Faik Amca ise gelenlerle öyküsünü şöyle paylaşıyor: “Bir gün şoförü ile Zeki Müren dükkanıma geldi. Zeki Bey’in, arkadaşım da olan terzisinin benden rica etmesi sonucu birkaç kıyafet dikmiştim. Onları çok sevmiş ve beni görmek istemiş. Her ne kadar ben arkadaşımın işine mani olmak istemem desem de, onunla da çalışmaya devam edeceğini söyleyerek ona sürekli kıyafet dikmemi istedi, yıllarca severek yaptım bu işi.”