Yeni mi aklına geldi Başkan!

Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen’in sosyal medya hesabından orman yangınlarına karşı uyarılarda bulunurken, vatandaşlar “Yeni mi aklına geldi Başkan!” diyerek tepki gösterdi.

MEDYA EGE – Kemalpaşa’nın çeşitli yerlerinde çıkan ve kontrol altına alınan orman yangınları sonrasında Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen sosyal medya hesaplarından yangınlara karşı uyarıda bulundu.

Türkmen’in mesajında, “Bu acı olaylar büyük bölümü çam ormanlarıyla kaplı olan ilçemizde yangınlara karşı çok dikkatli olmamız gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor. Orman yangınlarının yüzde 90’ı insan kaynaklı; dolayısıyla piknik gibi açık hava etkinliklerinde ateş yakılmaması, sigara izmaritlerinin yere atılmaması, cam şişe gibi yangına sebep olabilecek maddelerin doğaya bırakılmaması hayati önem taşıyor. Yangın riskinin yoğun olduğu bu günlerde vatandaşlarımızdan ekstra dikkatli olmalarını ve tehlike halinde ekipleri süratle bilgilendirmelerini rica ediyorum” ifadeleri yer aldı.

İlçe halkı ise Başkan Türkmen’e seslenerek, Kemalpaşa’da bulunan Park Orman Tesisleri’nde her gün piknik ateşi yakıldığını; cam şişe, sigara izmariti gibi çöplerin alanda bırakıldığını hatırlatarak “Başkan Türkmen orman yangınlarına karşı uyarılarda bulunmuş. Yangına karşı uyarmak yeni aklına geldi Başkan? Park Orman Tesisleri’ndeki görüntüler olası bir orman yangına sebebiyet verecek durumdayken Türkmen’in bu uyarısı bize manidar geldi” dedi.

Vatandaşlar ayrıca orman yangınlarına karşı belediyenin de gerekli önlemleri almadığını vurgulayarak, “Belediyemiz sadece uyarmakla yetiniyor. Park Orman Tesisleri’nde sıkı bir denetim yapmıyor. Türkmen keşke başta yangın bölgeleri olmak üzere Kemalpaşa’nın ormanlık alanlarına giderek incelemelerde bulunsaydı” diyerek tepki gösterdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri