Pınar’ın et, süt, su ve içecek ürün gruplarından, sadece platforma özel olarak üretilen ürünlerin de bulunduğu 300’e yakın ürünü ile birlikte tüketicilerine ulaştıran PınarOnline, yaklaşan yılbaşı dolayısıyla Aralık ayında özel hindi ürünlerini tüketicilerle buluşturuyor.
Acılı, baharatlı ve hardallı hindi marine fileto kuşbaşı çeşitleri ile bütün ve yarım hindi (20 Aralık itibariyle), Aralık ayında PınarOnline’da satışa çıkıyor. Yılbaşı hindisi ve PınarOnline’da satışa başlayan yeni hindi çeşitleriyle yapılmış birçok hindi tarifi ve püf noktaları da PınarOnline’ın içerisinde yer alan, mutfağın yardımcısı Pınar Chef’te tüketicilere sunuluyor. PınarOnline’dan verilen hindi siparişleri, PınarOnline’a ait özel araçlarla İstanbul’un 17 ilçesi ile İzmir’in 8 ilçesine ulaştırılırken; PınarOnline’a www.pinaronline.com ve PınarOnline mobil uygulamasından kolaylıkla erişilebiliyor.
Hindi Eti Üretimi ve Tüketimiyle İlgili Veriler
Yaklaşık 6 milyon tonluk dünya hindi üretiminin %45,2’si ABD tarafından gerçekleştirilirken Türkiye ise %1,2’lik pay ile dünya hindi eti üretiminde 14. sırada yer alıyor. Türkiye, dünya hindi eti ihracatında üretiminin %22’sini ihraç ederek 15’inci sırada bulunuyor. Ülkemizde en yüksek hindi üretimi seviyesine 70 bin ton ile 2018 yılında ulaşıldı. Türkiye’de son 20 yılda üretimi 3 katına, ihracatı ise 405 katına çıkan hindi eti sektörü sürekli büyüme eğilimini sürdürüyor. Son 5 yılda ise hindi üretiminde fazla artış olmamasına rağmen ihracatın yaklaşık 4 katına çıktığı görülüyor. Türkiye’de kişi başı hindi tüketimi ortalama 600 gr civarında olup bu miktarın arttırılması, kırmızı ete alternatif olması nedeniyle büyük öneme sahip…