Rambutan meyvesi artık Türkiye’de de yetiştirilmektedir. Henüz yaygın üretimi olmadığı için sadece lüks manavlarda bulabileceğiniz bir meyvedir. Görüntü olarak bir meyveyi andırmasa da içinde cenneti barındırdığını söyleyebilirim. Rambutan meyvesi A, C, K vitaminleri ve potasyum, kalsiyum, demir minerallerini içerir. Yüksek oranda içerdiği bu vitamin ve mineraller vücudumuz için çok faydalıdır.
Bu meyveyi tercih ettiğinizde birçok sağlık sorununda tedavi edici etkiye sahiptir.
⦁ Anemi ( kansızlık )( Yüksek oranda demir içerdiği için hemoglobin seviyenizin istenilen referans aralığına girmesini sağlar. )
⦁ Kalp-damar hastalıkları için ( HDL arttırır, ldl yi azaltır. )
⦁ Cilt kuruluğu yaşayan bireylerde ( cilt dokunuzun nemlenmesine, ışıldamasına ve renk pigmentlerinizin aktifleşmesine yardımcı olur)
⦁ Kemik gelişimini sağlar.
⦁ Göz problemlerini azaltır.
⦁ Düşük sperm sayısına sahip kişilerde hem kalitesini hem sayısını arttırır.
Diyetisyen Esra ARAN
İnstagram: diyetisyenesraaran
Web :www.esraaran.com // bilgi@esraaran.com // 0232 290 0 298