Sağlıklı bir yaşam tarzına geçerken, birçok insan hedeflerine ulaşamaz. Bunun nedeni doğru sağlılı beslenme stratejisini seçememek olabilir. Fakat duruma daha yakından bakarsak, sağlıklı ürünler hakkındaki bilgimizin çoğunun aslında yanlış olduğunu öğreneceğiz.
Organik zannettiğimiz ürünler
Organik ürünlerin normalden daha fazla sağlıklı olduğunu zannediyoruz. İlaçsız ürünler tabii ki sağlığımız için daha faydalı ancak organik diye tonla para verdiğimiz o ürünlerin ne derece sağlıklı olduğunu kimse bilmiyor. Meyve ve sebzelerin organik olduğunu anlamak için şekilsiz olanları seçmeye önem vermek gerekiyor.
Uzmanlara göre kurtlu diye satın almadığımız elmalar, kurtsuz olan elmalara göre daha sağlıksız.
Hazır meyve suyu içmek
Meyve suları çok şeker içerir ve aynı zamanda diyet lifleri yoktur. Bu durum aşırı yeme ve kilo alımında artışa neden olabilir. Meyve suyu ne açlığımızı ne de susuzluğumuzu tatmin eder.
Bunun yerine, taze meyve suları tercih etmek daha iyi olacaktır.
Kahverengi kabuklu yumurtalar
Kahverengi yumurtanın köy yumurtası olduğuna dair olan inanış tamamen yalandır. Yumurta kabuğu renginden daha çok yumurtanın, gezen tavuk yumurtası olup olmadığına dikkat etmek gerekir. Uzmanlar sağlık açısından en faydalı olanının gezen tavuk yumurtası olduğunu söylüyorlar.
Yağsız ürünler
Dengeli ve sağlıklı bir diyet için normal yağ içeriği olan ürünler gereklidir. Sadece gerçek tıbbi nedenlerden dolayı yağları hayatımızdan çıkarmamız gerekir. Sağlıklı bir bedenin sağlıklı yağlara ihtiyacı vardır. Yeterli miktarda alınan tereyağı ve zeytinyağı bunların en önemlileridir.
Tükettiğimiz besin miktarlarını sınırlayıp kaloriyi unutuyoruz
Sahanda yumurta yerine haşlama yumurtayı tercih etmek doğrudur. Ancak tek bir sahanda yumurta yerine 2 adet tüketilen haşlama yumurta kalori miktarı açısından çok daha fazla olacaktır.
Sağlıklı bir seçim yapmak isteyip sahanda yumurta yerine haşlamayı tercih ediyorsak bir tane haşlama yumurta tüketmelisiniz.
Kuru meyveler
Çoğumuz kurutulmuş meyvelerin sağlıklı olduğunu düşünüyoruz.. ancak durum pek öyle değil. Kurutulmuş meyvenin yararlılığı veya zararı doğrudan pişirildiği ve depolandığı şartlara bağlıdır. Kural olarak, üreticiler meyveleri kurutmadan önce kimyasal bir bileşim ile işleyerek meyvelerin ömrünü uzatmaya yardımcı olur, ancak yararlı özelliklerini azaltır. Kurutulmuş meyveler, evde kendiniz pişirir ve kurutursanız, iyi ve sağlıklıdır