Severek yiyoruz ama böyle yerseniz damarları tıkıyormuş!
Bayılarak yediğimiz bu yiyecek damarların tıkanmasına neden oluyormuş!
Damarlarınız tıkandığında kanınız olması gerektiği gibi taşınamaz. Bu durum kalp hastalıklarına yakalanma riskini artırır. Bu yüzden damar sağlığınızı korumanız ve damar tıkanmasını engellemek için vücudunuzda yağ birikmesine izin vermemeniz çok önemli.
Et
Et doymuş yağ ve kolesterol oranı yüksek bir yiyecektir. Bu nedenden dolayı haftada 2 veya daha fazla miktarda tüketilen yağlı kırmızı et, damarlarınızın tıkanmasına neden olabilir.
Tavuk derisi
Tavuğun veya hindinin derisi olabilir. İkisi de damarların duvarlarındaki yağ birikimine katkı sağlarlar.
Örneğin, tavuğun kanadı genellikle derisi soyulmadan kızartılır. Zararsız görünse de derideki kalori ve lipoprotein miktarı yüksektir.
Yumurta
Yumurtanın sarısı damarları tıkayan lipoproteinlerden bol miktarda içerir. Ancak haşlanmış veya fırında pişirilmiş yumurtanın yağ miktarı kızarmış yumurtaya oranla düşüktür.
Yağlar
Mutfakta kullanılan yağların (mısır ve ayçiçeği yağı) çoğu doymuş yağ açısından zengindirler. Bu yağların kardiyovasküler sağlığımıza faydası yoktur. Aksine bu yağlar fayda yerine zarar verir.
Ayrıca “severek yediğimiz” (kızarmış patates, fıstık ezmesi) atıştırmalıklarda bu tür yağlar kullanılır. Ayrıca dışarıda tüketilen hamburgerler ve fast food tarzında besinlerde damarlarda tıkanıklık meydana getirebilmektedir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.