Sokak hayvanları sahiplendirilsin sapıklar hadım edilsin!

Sokak hayvanları sahiplendirilsin sapıklar hadım edilsin!

Ezgi Yeşil yazdı; Sokak hayvanları sahiplendirilsin sapıklar hadım edilsin!

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündeminde olan dokuzuncu yargı paketinin içerisinde en önemli başlıklardan biri sokak hayvanları oldu. Son zamanlarda hayvan saldırılarında mağdur olan vatandaşlarla karşı karşıya olan hayvan severler, sokak hayvanlarının uyutulmasına karşı Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde eylem gerçekleştirdi. Akşam yayınlanan ötenazi ibaresinin kalkacağı söylemi üzerine hayvan severler derin bir nefes aldı.

Benim burada anlatmak istediğim önemli bir unsur var. Sokak hayvanları derken sadece köpek ve kediler değil sokakta çiftliklerde bulunan tüm hayvanlara en iyi şekilde bakımlarını sağlamak olduğunu düşünüyorum. Avrupa’nın hiçbir yerinde sokakta gezen bir hayvana rastlamanız mümkün değildir. Avrupa birliği ülkeleri hayvanlara barınakta ya da sahiplenerek sahip çıkıyor. Elbette hayvanların yaşam alanını biz insanlar ellerinden alıyoruz. İnsanlarımızın da bu konuda bilinçlenmesi adına onları daha yaşanabilir bir ortam sağlayabiliriz. Sokaklara yerlere mama yemek gibi çevreyi olumsuz etkileyecek taşkınlıklara da karşıyız.

Çocukların hayvanlar tarafından saldırmasına da ve en önemlisi hayvanların insanlar tarafından ne yazık ki tecavüz edildiğine de şahit oluyoruz! Buradaki bence en önemli yasa sapıkların bir an önce kimyasal hadım edilmesi! Böylelikle hem hayvanların yaşama alanlarının daha kaliteli bir ortam sağlayarak sahiplendirerek ve belediyeler tarafından bakımları en iyi koşullarda sağlamak hem de sokaklarda gezen iki ayaklı insan görünümlü sapık yaratıklar da hadım edilerek cezalandırılması kanaatindeyim. Şiddetin her türlüsünü kesinlikle tasvip etmiyoruz. İnsanlara muhtaç olan hayvanlar en iyi şekilde yaşamı hak ediyorlar! Ama hayvanlar üzerinden yapılan siyaset rant ve bunun gibi benzeri faaliyetlerin yaşanmasını bir vatandaş olarak istemiyoruz. Sosyal medyanın gücünü hepimiz biliyoruz yapılan paylaşımlar Türkiye hatta dünya gündemine derinden sarsabiliyor! Bir güç birliği oluşturarak sapıkların hayvanlara ve insanlara fiziksel şiddet ve tecavüz noktasında gerekli cezanın ibreti alem için hadım edilmesini yasalarda kanun teklifinde sunulmasını talep ediyorum!. Böylelikle hem hayvanların yaşam alanlarını hem de insanların hayat kalitesini daha verimli hale getirmiş olacağımızı umut ediyorum.

İnsanlığımızın bu denli asimile olduğunu görmek bizi gerçekten ürkütüyor!..

Yapılan çevre katliamları , insanların birbirine karşı davranışları, şiddete meyilli ortamları, psikolojik anlamda insanların olumsuz yönde etkilendiğini görüyoruz!..

Bu düşünceyle hareket edersek daha yaşanabilir bir toplum için bilinçli bireyler yetiştirmek adına ailelerin kendilerini yetiştirip eğitmesi gerekiyor.

whatsapp-gorsel-2024-07-24-saat-11-18-50-839fca51.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.