Sporun başkenti Bornova oldu
Bornova; Bornova Belediyesi’nin son dört yılda yaptığı tesis yatırımları ve hayata geçirdiği projelerle gerçek anlama bir spor kenti haline dönüştü.
İzmir’de Süper Lig’in adresi Bornova Stadı olurken, Atatürk Spor Kompleksi ev sahipliği yaptığı ulusal düzeydeki organizasyonlarla salon sporlarının merkezi haline geldi. Yeni semt sahaları ve nakdi yardımlarla amatör kulüplerin en büyük destekçisi olan Bornova Belediyesi, pek çok branştaki spor kurslarına da yenilerini ekledi. Yeşil-beyazlı sporcular ise ulusal ve uluslarası şampiyonalarda elde ettikleri başarılar ile Bornova’nın adını Türkiye ve Dünya’ya duyurdu.
Bornova Belediyesi, son dört yılda yaptığı tesis yatırımları ve hayata geçirdiği projeleri ile ilçeyi tam bir spor kentine dönüştürdü. Bornova Stadı ve Atatürk Spor Kompleksi en önemli tesis yatırımları oldu. Yeni semt sahaları yapılırken, mevcut spor tesisleri de yenilendi. Pek çok branştaki spor kurslarına yenilerini ekledi. Bornova Belediyesporlu çocuklar ve gençler ulusal ve uluslarası şampiyonalarda elde ettikleri başarılar ile Bornova’nın gururu oldu.
Bornova Stadı
Anadolu’da futbolun ilk oynandığı kent olan Bornova, Bornova Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin birlikte yaptığı Bornova Stadı sayesinde yıllar sonra profesyonel lig maçlarına ev sahipliği yapmaya başladı. Açılışı, 8 Ekim 2016 tarihinde yapılan Stadın projesi, kentin ihtiyaçları doğrultusunda iki kere revize edildi.
Seyirci kapasitesi Göztepe’nin Süper Lig’e yükselmesiyle birlikte 2017-2018 futbol sezonu öncesi yapılan ek tribünler ile 9.705’e çıkarıldı. Altınordu, Avrupa Gençlik Ligi’ndeki Sparta Prag ve Atletico Madrid maçlarını da UEFA vizesi alan Bornova Stadı’nda oynadı. İzmir’in Süper Lig’deki temsilcisi Göztepe ile Süper Toto 1. Lig mücadele eden Altınordu maçlarını bu Stat’ta oynuyor. Bornova Belediyesi, milyonların ekran başından izlediği maçların oynadığı Bornova Stadı’nı, sosyal amaçlı proje ve kampanyaların duyurusu için de etkin biçimde kullanıyor.
Atatürk Spor Kompleksi
10 Mayıs 2016 tarihinde hizmete açılan Atatürk Spor Kompleksi 20 bin metrekare inşaat alanına sahip. Dört tribünlü, 2.500 seyirci kapasiteli Kompleks’te Bornovalı Efsane Basketbolcu Hüseyin Beşok’un adının verildiği 250 kişilik antreman salonu da bulunuyor. Uzay çatı sistemi ile dikkat çeken tesis, Kadınlar Türkiye Kupası Finalleri, Hentbol Euro Challenge Cup, Türkiye Gençler Basketbol Şampiyonası, UNİLİG Basketbol Finalleri, Yıldız Milli Basketbol Takımı Seçmeleri, NCAA Türkiye Seçmeleri gibi önemli organizasyonlara ev sahipliği yaptı. Ayrıca Bornova Belediyespor Basketbol takımı da maçlarını da bu komplekste oynuyor.
Yeni Semt Sahaları
İzmir’in profesyonel liglerde mücadele eden takımlarına ev sahipliği yapan yatırımları kente kazandıran Bornova Belediyesi, geleceğin sporcularına yönelik tesisler de yaptı. Naldöken’e Bornova’nın ilk milli futbolcusu Bahri Altıntabak’ın, Işıkkent’e ise Bornovalı futbol adamı Ata Albayrak’ın isimlerinin verildiği semt sahaları ile eski köy yerleşimleri olan Eğridere ve Karaçam’a futbol sahaları yapıldı. Naldöken Bahri Altıntabak Futbol Sahası 15 Ağustos 2016, Ata Albayrak Işıkkent Sahası ise 6 Kasım 2017 tarihinde açıldı. Başta Yusuf Tırpancı olmak üzere amatör maçların oynandığı tüm sahalar ile kentin dört bir yanındaki parklar, halı sahalar ve basketbol sahalarıyla zenginleşti.
Amatör kulüplere destek
Bornova Belediyesi, İzmir’in en fazla Amatör Spor Kulübüne sahip ilçesi olarak, yasaların öngördüğü oranlarda her yıl nakdi yardımda bulunduğu kulüplere, malzeme ve ulaşım desteği de veriyor. 40’ı aşkın amatör kulübün faaliyet gösterdiği ilçede, Bornova Belediyesi’ne ait 7 semt sahası amatör maçlara ev sahipliği yapıyor. Bornova Kulüpler Birliği işbirliği ile özellikle alt yaş gruplarına yönelik özel turnuva ve organizasyonlar düzenleniyor. Göztepe, Altınordu ve Altay gibi İzmir’in köklü kulüpleri de Bornova’daki spor okulları faaliyetlerini yine Bornova Belediyesi’ne ait tesislerde sürdürüyor.
Yeni spor kursları
İlçede faaliyet gösteren tüm kulüplere destek olan Bornova Belediyesi, Bornova Belediyespor Kulübü bünyesinde; futbol, basketbol, voleybol, hentbol, yüzme, cimnastik ve taekvondo olmak üzere 7 branşta gösterdiği faaliyetlerine de yenilerini ekledi. Kadınlar için açılan aerobic-pilates kursları ile 4-6 yaş arası çocuklara özel haraket eğitimleri yeni branşlar oldu.
Sportif başarılar
Bornova Belediyespor’un Milli Sporcusu Koray Altınel, 2017 yılı Yaş Grupları Trambolin Cimnastik Dünya Şampiyonası’nda partneri Doğukan Büyükarslan birlikte Dünya Şampiyonu oldu. Abdurrahman Erkekli, 2016 yılı Türkiye Kulüpler Taekwondo Şampiyonası’nda 63 kiloda, İsmail Duha Özmen ise 2017 Minikler Türkiye Taekwondo Şampiyonası’nda 30 kiloda altın madalya kazandı. Bir diğer Türkiye şampiyonluğu ise takım sporlarında geldi. Bornova Belediyespor Hentbol Yıldız Kız Takımı 2015 yılında Türkiye Şampiyonu olarak sadece Bornova değil, tüm İzmir’i gururlandırdı.
Başkan Atila’ya 3 önemli ödül
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, spora ve spor kulüplerine olan yaklaşımı, spor alanında yaptığı tesis yatırımları ve hayata geçirdiği projleri ile çok özel ödüllere layık görüldü. Spor Yazarları Derneği İzmir Şubesi Başkan Atila’yı 2016 yılında Ege’de yılın spor adamı seçti. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ise 2018 Yılı Fair Play Ödülleri’nde Atila, Sportif Fair Play Kariyer Dalı’nda Şeref Diploması verdi. Basketbol Adamları Derneği ise Olgun Atila’ya 2016 yılında Basketbol Büyük Ödülü’nü verdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.