Sütün içine soğan atıp, kaynatıp içerseniz...

Sütün içine soğan atıp, kaynatıp içerseniz...

Doğadaki yetişen her şeyin bizler için faydası olduğu bir gerçek. Peki, soğanla sütün birleştiğinde sağlığımız için oldukça faydalı bir hale geldiğini biliyor muydunuz? İşte soğanla sütü kaynatıp içtiğinizde sağlayacağı yararlar...

Soğanın içerisinde bulunan antioksidanlar sağlığımız açısından oldukça yararlıdır. Ancak son zamanlarda uygulana, birazdan vereceğimiz yöntemin birçok sağlık sorununa iyi geldiği söylenmektedir. 

Soğanlı süt kürü… İşte soğanlı süt kürünün sağladığı faydalar…

Soğanlı süt kürünün kalbi güçlendirdiği, taşıdığı esterler kanın pıhtılaşmasını önlediği, kan yapımını yardımcı olduğu ve kan basıncını düşürdüğü söylenmektedir.


Safra kesesi salgısını arttırdığı ve taş oluşumunu önlediği bilinmektedir. 


Soğanlı süt kürünün düzenli olarak kullanımı kanser üzerinde olumlu etkiler gösterdiği söylenmektedir. 


Soğanlı süt kürünün aynı zamanda Kalp ve kanser hastalıkları yanında bunama hastalığı olan Alzheimer’a da iyi geldiği söyleniyor.


Ayak, bacak ve vücudun belirli yerlerinde oluşan ödem ve şişliklere akşam yemeğinden 1 saat önce soğanlı süt kürünün içilmesinin iyi geleceği söyleniyor.

Soğanlı süt kürü nasıl yapılır?
 

Sütün içine soğan ve sarımsak koyup kaynatın. Ilık haldeyken süzüp için. Yarım litre sütün içine ince kıyılmış bir iri soğan ve 4-5 diş yine ince kıyılmış sarımsak koyup kaynatın. Ilık halde süzün, iki çorba kaşığı süzme bal ilavesiyle gün içinde kısa aralıklarla birer tatlı kaşığı içebilirsiniz.

Herhangi bir yan etki görülmemesine karşı uzmana danışıp içmenizi tavsiye ederiz.

Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.