TERMİKEL “TİM İLK BİN LİSTESİNE GİRMEYE HAK KAZANDI”

TERMİKEL “TİM İLK BİN LİSTESİNE GİRMEYE HAK KAZANDI”

Türkiye ihracatında temel oluşum olan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), her yıl ihracat sektörünün dinamiklerini belirliyor.

TİM, ilk 500 ve ikinci 500 sıralamasında ihracatçı firmaların sektör ve ülke bazlı ihracatı, sermaye dağılımları, karlılık, enerji ve kapasite kullanımı, insan kaynağı gibi birçok etkili başlık altında araştırmalar yaparak ülke ihracatı ile ilgili çeşitli analizler sunuyor. TİM tarafından 15 yıldır yapılan ve 26 sektörün tamamını kapsayan “İlk 1000 İhracatçı Firma” araştırmasında bu yıl 61 bin ihracatçı firma arasında Ankastre sistemlerin spesifik öncüsü Termikel , ilk bin firma arasında yer alıyor…

Ülkelerin ekonomik kalkınma sürecinde iç dinamikleri harekete geçiren ihracatın Türkiye ekonomisine katkısı her geçen gün artıyor. Üretmiş olduğu ürünlerin yüzde yetmişini yerli tedarikçilerden karşılayan Termikel, Türkiye’nin sanayi hacminde önemli bir payda oluşturuyor. 1957 yılında Kayseri’de faaliyetlerine başlayan Termikel, sadece Türkiye’de değil dünyada da ankastre set üretiminde tescilli tasarımları ve spesifik üretimleri ile pazar lideri. 

73 ÜLKEYE İHRACAT İLE PAZAR LİDERİ

Türkiye’nin dış ticaret gücünü yurt içi ve yurt dışına aktaran tek bilgilendirme listesinde yer alan Termikel; 73 ülkeye yaptığı ihracat ile sektör liderliğini her geçen gün büyütüyor. Termikel, Almanya Federal Parlamentosu oluşumu olan “Interior Innovation Award Winner 2013”ödülüne layık görülürken spesifik üretimleri ve endüstriyel tasarımdaki başarısı ile sektörün nabzını tutuyor. Tescilli tasarım ürünleri ile ön planda olan Termikel’in Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaya : “110 ayrı markaya üretim yapıyoruz.” Her 12 saniyede bir ürün üretilen fabrikalarımızda yıllık kapasitemiz 1.5 milyon adet. 5 kıtanın pazarında aktif olarak yer alıyoruz. Termikel ürünleri Güney Amerika pazarında ilk sıralarda. İhracaat pazarında Güney Amerika, Şili, Bolivya, Uruguay’da storelarımız bulunuyor. İhracaatımızın yüzde 10’unu Güney Amerika pazarına yapıyoruz. İhracaat çalışmalarımız gelişerek devam edecek. Yerli üretimi, dünya ile buluşturmak bizler için oldukça önemli” dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.