Tire Belediyesi'nden Çevre Günü'nde okullarda 'Çevre Eğitimi'

Tire Belediyesi'nden Çevre Günü'nde okullarda 'Çevre Eğitimi'

Tire Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde çevre konusunda farkındalık yaratmak ve özellikle çocuklar ve gençlerde çevre bilincini artırmak amacıyla, ilçedeki okullarda eğitim düzenledi.

Dünya Çevre Günü dolayısıyla Tire Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından, Kurtuluş İlkokulu, Rasih Kirazoğlu İlkokulu, 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu ve Kutsan Anadolu Lisesi’nde ‘’iklim değişikliği ve sıfır atık’’ başlıklı bilinçlendirme eğitimleri yapıldı.

Tire Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdür Vekili Çevre Mühendisi Evrim Çöpten’in okullarda düzenlediği eğitimlere, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Atık çeşitleri, çevre duyarlılığı gibi konularda öğrencilere eğitim veren Çöpten, öğrencilerin de sorularını yanıtladı.

store-dcc2effa-a14c-46ad-9bb0-d17843cedf41-1.jpg

’’ÇOCUKLARIMIZA SAĞLIKLI BİR GELECEK BIRAKMALIYIZ

Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde yayınladığı mesajda, çevre konusunda daha duyarlı olmaya ve doğamızı korumak için birlikte hareket etmeye davet etti.

Başkan Okuroğlu, ‘’Tire Belediyesi olarak, doğaya saygılı ve sürdürülebilir projelerle çevremizi koruma adına önemli adımlar atmaktayız. Atık yönetimi, geri dönüşüm çalışmaları, yeşil alanların artırılması ve temiz enerji kullanımı konularında yaptığımız yatırımlar ile Tiremizi daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için çalışıyoruz.

Çevre bilincinin yaygınlaşması ve hep birlikte daha temiz, daha yeşil bir Tire için el birliğiyle çalışmaya devam edeceğimizi vurgulamak isterim.

Çocuklarımıza sağlıklı bir gelecek bırakmak için, doğayı koruma konusunda her bir vatandaşımızın katkısına büyük değer veriyoruz. Tüm hemşehrilerimizi, çevre konusunda daha duyarlı olmaya ve doğamızı korumak için birlikte hareket etmeye davet ediyorum’’ dedi.

ozgecmis-617f8dd3-923b-4d6b-991c-a303108a19cf.jpg

store-222ef0e5-054a-4faa-9d4c-89a37765fec0-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.