Tire İncir ve Ceviz Festivali coşkuyla açıldı

Tire İncir ve Ceviz Festivali coşkuyla açıldı

Tire Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel İncir ve Ceviz Festivali’nin ilk günü dolu dolu bir programla geçti. Bu yıl Alay Parkı’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Tire’den ve Tire dışından çok sayıda ziyaretçi katıldı.

Tire Belediyesi tarafından hazırlanan Geleneksel İncir ve Ceviz Festivali’nin açılışı bugün gerçekleştirildi. İki gün sürecek olan festivalin açılışına Tire Kaymakamı Vural Karagül, Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Levent Yıldır, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkan Yardımcısı Baki Üküşçevik, İlçe Başkanı Gürol Soyuer, Belediye meclis üyeler, Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu, Tire Ticaret Odası Başkanı Mehmet Nadir Delikanlı, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda üretici katıldı. Festivale İzmir dışından katılan misafir de oldukça fazla oldu.

3-001.jpg

OKUROĞLU: BU TOPRAKLARIN DEĞERLERİNİ YUKARIYA TAŞIYACAĞIZ

Festivalin açılış konuşmasını Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu yaptı. Okuroğlu, “Bu festival, sadece bir kutlama değil; üreticilerimizin emeklerinin, alın terlerinin takdir edilip toplumla buluştuğu, köklü tarım geleneklerimizin gelecek nesillere aktarıldığı önemli bir platformdur. İncir ve ceviz, bu toprakların bereketinin, çiftçimizin özverili çalışmasının ve Tire'nin köklü tarım kültürünün birer simgesidir. Bugün burada sergilenen her bir ürün, sadece birer gıda maddesi değil, binlerce yıllık bilgi, tecrübe ve emeğin bir sonucudur.

Festivale katkı sunan, emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum. Tarımımızın gelişmesi ve geleneklerimizin yaşatılması adına bu festivallerin devam etmesi, Tire’nin marka değerini artırmak adına büyük önem taşıyor. Hep birlikte, el ele vererek bu toprakların sunduğu değerleri daha da yukarıya taşıyacağız.

Gelecek nesillerimizin de bu mirası devralması için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. İncirimizin ve cevizimizin lezzeti, üreticimizin emeği ve sizlerin desteği ile daha nice yıllar boyunca sürdürülebilir olacak” dedi.

7.jpg

LEVENT YILDIR: TİRE ÜNLÜ BİR KENT

Açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Levent Yıldır, “Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay’ın sevgi saygı ve selamlarını iletiyorum. Tire, gerek tarihsel mirası, gerekse tarımı ile ünlü bir kent. Tire’nin Salı pazarı İzmir’de ve Ege’de tanınır vaziyette. Tire Süt Kooperatifi, Türkiye’nin her yerine ürünlerini satıyor ve tanınıyor. Her şey için teşekkür ederiz. Festivalinizin çok çok iyi geçmesini diliyorum. Saygılarımla” dedi.

ÜRETİCİLER, BAŞKAN OKUROĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİ

Açılış konuşmalarının ardından Başkan Okuroğlu ve protokol üyeleri, üreticilerin açtıkları stantları gezdiler. Üreticilerle tek tek görüşen Başkan Okuroğlu ve beraberindekiler, üreticilerin ikram ettiği ürünlerden tattılar. Tüketiciyle doğrudan buluşma imkanı bulan üreticiler, Tire Belediyesi’ne ve Başkan Okuroğlu’na teşekkür ettiler.

İNCİR VE CEVİZ ÜZERİNE SÖYLEŞİ

Tire Belediyesi tarafından dolu dolu etkinliklerle hazırlanan programda Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu ve Tire İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden Ziraat Yüksek Mühendisi Zeki Özdemir, incir ve ceviz üzerine söyleşi yaptılar. Bu iki ürünün Tire’nin ekonomisinde ve sosyal yaşamındaki önemini anlatan uzmanlar, üreticilere de önemli bilgiler verdiler.

8.jpg

ZEYTİN FİDANI DAĞITILDI

Festival katılan ziyaretçilere ve üreticilere, Tire Belediyesi tarafından yaklaşık bin adet zeytin fidanı dağıtıldı. Fidan dağıtımına katılan Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu, vatandaşa fidanları bizzat dağıttı.

BAŞKANLAR KARAMBOL MAÇI YAPTI

Festival programı kapsamında gerçekleştirilen Karambol Turnuvası ve Atölyesi’nde, Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Levent Yıldır, karambol maçı yaptılar. Çekişmeli geçen karşılaşma, renkli görüntülere sahne oldu. Gün boyu süren festivalde ziyaretçiler, Tire’nin meşhur ve incirinin tadına bakarken, harika bir cumartesi gününü geride bıraktılar.

5.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.